Καρέ αρνίσιο με Βινεγκρέτ μυρωδικών

Καρέ αρνίσιο με Βινεγκρέτ μυρωδικών

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
1 κιλό καρέ αρνιού,
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό,
2 κουτ. τσαγιού δεντρολίβανο,
2 κουτ. τσαγιού θυμάρι,
1 σκελίδα σκόρδου,
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
60 ml. κόκκινο κρασί,
60 ml. ξίδι μπαλσάμικο,
1/4 κουτ. τσαγιού ζάχαρη ή μέλι,
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
Λίγη μουστάρδα (προαιρετικά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
2. Τοποθετούμε τα πλευρά του αρνιού μέσα στη βινεγκρέτ και αφήνουμε για 12 ώρες τουλάχιστον.
3. Αφαιρούμε από τη μαρινάδα και ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο στους 180o C.
4. Σερβίρουμε με πλιγούρι, πατάτες φούρνου ή ψημένα λαχανικά.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης