ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Για τηγάνι
Υλικά για 30 τεμάχια:
200 γρ. αμυγδαλόψιχα
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 φακελάκι βανίλια βούτυρο

Εκτέλεση:
Λιώνετε σε τηγάνι τη ζάχαρη με την βανίλια και το νερό.
Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, με προσοχή να μην καούν, ώσπου να εξατμισθεί το νερό και να κολλήσει η ζάχαρη στα αμύγδαλα και τ’ αφήνετε ώσπου να γυαλίσουν.
Αλείφετε ένα ρηχό ταψί ή μία λαμαρίνα με βούτυρο και τα αδειάζεται εκεί για να κρυώσουν.