Καναπεδάκια με κροκέτες τυριού

Μαγειρική Ορεκτικά

Καναπεδάκια με κροκέτες τυριού

ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο :
3 φέτες ψωμί τοστ,
2 φέτες ζαμπόν,
2 φέτες τυρί γκούντα,
3 φύλλα κόκκινο λάχανο,
150 γρ. κατίκι Δομοκού,
130 γρ. ντομάτα κομμένη σε φέτες,
80 γρ. σολομό καπνιστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε ίσα τετράγωνα μέρη αφαιρώντας την κόρα. Αλείφουμε τα ψωμάκια με το κατίκι Δομοκού.
2. Κόβουμε το γκούντα, το ζαμπόν και τη ντομάτα σε ίσα τετράγωνα μέρη, όπως στα καναπεδάκια μπουφέ.
3..Τοποθετούμε μια στρώση γκούντα, μια στρώση ζαμπόν και μια ντομάτα. Στην κορυφή βάζουμε ένα μικρό κομμάτι σολομό καπνιστό.
4..Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε ελαιόλαδο και τις καρφώνουμε με ένα ξύλινο ξυλάκι για finger food.
5..Κόβουμε το λάχανο προσεχτικά σε μικρές φωλιές και αγκαλιάζουμε τα καναπεδάκια. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
6..Στολίζουμε το πιάτο με λίγη σάλτσα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης