Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Μαγειρική

Εύκολη καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα σε μπολ από καρπούζι. Δροσερή και εντυπωσιακή, τέλεια για πάρτυ και τραπέζι. Παγώστε την στο ψυγείο και απολαύστε!

]

Υλικά Συνταγής
1 μικρό καρπούζι
1 τσαμπί σταφύλι
15 κεράσια (χωρία κουκούτσι)
15 φράουλες
12 μούρα
1 ροδάκινο κομμένο σε μπουκιές (λευκόσαρκο)
2 βερίκοκα (κομμένα στα 4)
2 φέτες πεπόνι (κομμένες σε μπαλάκια με το παριζιέν)
λίγα φύλλα δυόσμου
2 κ.σ κρέμα μπαλσάμικου

Εκτέλεση
Για την δροσερή καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα διαλέγουμε μικρό καρπούζι, γιατί αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και σαν μπολ. Διαβάστε εδώ πώς να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι. Το πλένουμε εξωτερικά και αφαιρούμε μία μικρή φέτα από το κάτω μέρος, έτσι ώστε να στέκεται. Αφαιρούμε και μία μεγάλη φέτα από πάνω, έτσι ώστε να ανοίξει το μπολ.

Με σκουπ παγωτού ή κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από το καρπούζι, αφήνοντας αρκετό κόκκινο γύρω γύρω.

Καθαρίζουμε τη σάρκα από τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, μεγέθους μικρού καρέ.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φρούτα, το δυόσμο και περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα βάζουμε μέσα στο μπολ του καρπουζιού. Παγώνουμε όλο το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο. Σερβίρουμε ολόκληρο το καρπούζι με τη φρουτοσαλάτα.

Μυστικά για τέλεια φρουτοσαλάτα
-Αντί για μπαλσάμικο και δυόσμο, μπορείτε να προσθέσετε, κάποιο χυμό φρούτου όπως πορτοκάλι, ζάχαρη αν τη θέλετε πιο γλυκιά, ξηρούς καρπούς, ακόμα και αλκοόλ, π.χ. κουαντρό. Κάντε τον αγαπημένο σας συνδυασμό και απολαύστε!

-Απαραίτητο είναι το πάγωμα μέσα στο ψυγείο για καμιά ώρα, για να αναμειχθούν όμορφα οι γεύσεις και οι μυρωδιές.

Δείτε επίσης:
Θέλετε να μάθετε από πού μας έρχεται ο βασιλικός πολτός; Εμείς οι καταναλωτές, ανεξάρτητα από
Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Υλικά: 1 φλ. μαυρομάτικα 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια 2 φλ. έγχρωμοι γίγαντες Καστοριάς ή
Υλικά: ½ φλιτζάνι βούτυρο ¾ φλιτζάνι ζάχαρη 2 αβγά 1 φλιτζάνι μπύρα άρωμα βανίλιας 1½
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα