Φρέσκα φύλλα με κοτόπουλο

Μαγειρική Ορεκτικά

Φρέσκα φύλλα με κοτόπουλο
ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΤΣΙΠΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΓΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά για 4 άτομα
160 γρ. φρέσκα φύλλα σαλάτας
270 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 μέτριο παντζάρι
2 πορτοκάλια
50 γρ. ηλιόσπορους
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Για το ντρέσινγκ
40 ml. ελαιόλαδο
10 ml. χυμό λεμονιού
40 γρ. γιαούρτι
1 κoυτ. σούπας μαγιονέζα
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο νερό

Εκτέλεση
1.Κόβουμε το κοτόπουλο σε 12 ίδιες λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρώς.
2.Αλείφουμε από την μια πλευρά μουστάρδα και τις πανάρουμε από την μια μόνο πλευρά με το μείγμα ηλιόσπορους και παρμεζάνας. Ψήνουμε 4-5 λεπτά σε καυτό φούρνο.
3.Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
4.Κόβουμε το παντζάρι πολύ λεπτές φέτες και το ξεραίνουμε για μερικές ώρες στους 50οC. Εναλλακτικά, πανάρουμε σε κορν φλάουρ και τηγανίζουμε σε δυνατή φριτέζα.
5.Καθαρίζουμε και βγάζουμε την φλούδα από το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, παίρνουμε την ψίχα από κάθε φέτα του πορτοκαλιού.
6.Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης