Φιλέτο χοιρινού με πατάτες Mashed

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
3 φιλέτα χοιρινού
3 πατάτες
1 ντομάτα
50 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ, μαρινάρουμε τα φιλέτα με το αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο για περίπου 2 ώρες.
2. Ψήνουμε τα φιλέτα στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά (ή σοτάρουμε σε ελαιόλαδο).
3. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο, αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε ζεστές.
4. Τις κόβουμε καρέ και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο που έχει κάψει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και τις λιώνουμε με πιρούνι. Αφού τις λιώσουμε καλά προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη.
5. Σερβίρουμε φιλέτα και πουρέ πατάτας μαζί.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης