Φαγκρί γεμιστό με σπαράγγια

Φαγκρί γεμιστό με σπαράγγια

ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο :
190γρ. (στα δύο) φαγκρί φιλέτο,
60γρ. μελιτζάνες,
λιαστή ντομάτα,
1 φύλο κάπαρη,
2 φούντες μαϊντανό,
πουρέ ελιάς,
ελαιόλαδο,
1 πρέζα ρίγανη,
κρασί λευκό,
αλάτι, πιπέρι,
χυμό λεμόνι,
4τεμ. σπαράγγια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήνουμε της μελιτζάνες, ενώ τις έχουμε κόψει σε φέτες, τις ψιλοκόβουμε όπως επίσης ψιλοκόβουμε και τις λιαστές ντομάτες και τα αναμειγνύουμε με το μαϊντανό και τον πουρέ ελιάς.
2. Φτιάχνουμε έτσι μια γέμιση, η οποία θα τοποθετηθεί, ενδιάμεσα στις δύο φέτες από το φαγκρί.
3. Τοποθετούμε στη συνέχεια το γεμιστό φαγκρί στο φούρνο με λάδι, κρασί, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε για 7 λεπτά.
4. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε το χυμό από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και αφού πάρει 2 βράσεις, προσθέτουμε λεμόνι και το δένουμε.
5. Σερβίρουμε το γεμιστό φαγκρί με τα σπαράγγια.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης