Εύκολο παγωτό βανίλια

Μαγειρική

Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    βανίλια

Εκτέλεση

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

Δείτε επίσης:
Φιλέτο χοιρινού με πατάτες Mashed ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 3 φιλέτα χοιρινού 3 πατάτες 1
Κατσικίσιο τυρί με καπνιστό σολομό, μέλι και μαστίχα Χίου ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 100 γρ.
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 2 μεσαίες πατάτες 50 γρ. τυρί ροκφόρ 100 ml. κρέμα γάλακτος
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 100 γρ. λάχανο 100 γρ. μαρούλι σγουρό ½ ντομάτα ½
Σαλάτα με κοτόπουλο, μπέικον και σάλτσα μαγιονέζας ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα: 50 γρ. μαρούλι 3
Ανάκληση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error