Ρυζόγαλο με χυμό πορτοκαλιών Μάλεμε Χανίων

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
6 πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων,
400 ml. γάλα,
30 γρ. βούτυρο,
300 γρ. ρύζι,
80 γρ. ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καραμελώνουμε.
2. Προσθέτουμε το ρύζι και το γάλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
3. Στο μεταξύ αφαιρούμε την ψίχα από τα 4 πορτοκάλια και την ψιλοκόβουμε.
4. Τα υπόλοιπα 2 πορτοκάλια τα στύβουμε.
5. Προσθέτουμε το χυμό και την ψίχα πορτοκαλιού μέσα στο ρυζόγαλο.
6. Βράζουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
7. Γεμίζουμε τις άδειες πορτοκαλόκουπες με ρυζόγαλο.
8. Πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη ή ξυλάκια και σερβίρουμε ως ένα χειμωνιάτικο επιδόρπιο.

Η ένδειξη πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ποικιλία πορτοκαλιών Washington Navel και τους κλώνους αυτής, που καλλιεργείται στην παραλιακή ζώνη του Νομού Χανίων που εκτείνεται από Κολυμπάρι μέχρι Σταλό. Η μεγάλη ηλιοφάνεια και η σύσταση του εδάφους ευνοούν την παραγωγή πορτοκαλιών με ιδιαίτερα φυσικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, όπως άρωμα, γεύση κ.λπ.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης