Παγωτό χαλβά (με πέστο από γλυκό κεράσι και φυστίκι Αιγίνης)

Επιδόρπια Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
1 κιλό παγωτό βανίλια,
200 γρ. χαλβάς βανίλια.

Για το πέστο
1 φλιτζάνι γλυκό κεράσι κουταλιού,
1κουταλιά φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τρίβουμε τον χαλβά και τον ανακατεύουμε με το παγωτό.
2. Στο μίξερ ή multi χτυπάμε το γλυκό κουταλιού με τα φυστίκια Αιγίνης μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν τελείως. Να ξεχωρίσουν δηλαδή οι μικροί χρωματιστοί κόκκοι από το καθένα.
3. Σερβίρουμε μπάλες από το παγωτό και γαρνίρουμε με το πέστο από γλυκό κεράσι.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης