Κρέμα βανίλιας με ζελέ μελιού Ελάτης Μαινάλου βανίλια φράουλες και στικ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
600 ml. γάλα,
200 γρ. ζάχαρη,
40 γρ. κορν φλάουρ,
2 αβγά,
Λίγη βανίλια,
1 ξύλο κανέλας,
1 ζελατίνη,
200 γρ. φράουλες,
300 γρ. μέλι Ελάτης Μαινάλου βανίλια,
200 ml. νερό,
1 ζελατίνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, την βανίλια, το κανελόξυλο και ζεσταίνουμε το μείγμα.
2. Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε με το γάλα.
3. Βάζουμε την κρέμα σε μια μπασίνα και την δουλεύουμε σε μπαιν μαρί μέχρι να σφίξει. Στο τέλος ρίχνουμε και τη ζελατίνη αφού την έχουμε μαλακώσει και διαλύσει σε λίγη ζεστή κρέμα.
4. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα ποτήρι και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
5. Για το ζελέ μελιού, βράζουμε σε σκεύος το νερό και το μέλι. Στο τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη μαλακωμένη.
6. Βάζουμε το ζελέ μελιού στο ψυγείο να κρυώσει λίγο και όταν ξεκινήσει να πήζει το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
7. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα, τα στικ σοκολάτας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει καλά το γλυκό μας.

Το μέλι Ελάτης Μαινάλου βανίλια είναι άριστης ποιότητας, που οι ντόπιοι παραγωγοί το φτιάχνουν με παραδοσιακή διαδικασία. Επειδή έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη, κάτω από 30%, δεν κρυσταλλώνει και παραμένει σχεδόν πάντα ρευστό.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης