Χόρτα με ποσέ αβγό

Ελλάδα Μαγειρική

Χόρτα με ποσέ αβγό

ΥΛΙΚΑ
700γρ. αντίδια
1 αβγό
100γρ. τριμμένη γραβιέρα με μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ
Βράζουμε τα χόρτα να κρατάνε λίγο αφού τα πλύνουμε καλά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕ ΑΒΓΟ
Σε νερό που δεν ξεπερνάει τους 70 βαθμούς με λίγο ξύδι, βάζουμε ένα αυγό μέσα μέχρι να μαγειρευτεί ελαφρά το ασπράδι και να πάρει ένα κυκλικό σχήμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε κυκλικά στο πιάτο τα βραστά χόρτα και στη μέση το ποσέ αβγό. Από πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα με το μπούκοβο.

Κυριακίδης Ευάγγελος

Δείτε επίσης:
Για τηγάνι Υλικά για 30 τεμάχια: 200 γρ. αμυγδαλόψιχα 200 γρ. ζάχαρη 100 γρ. νερό
Συστατικά 180 γρ. µαύρη σοκολάτα περιεκτικότητας 58-60% κακάο, ψιλοκοµµένη, 150 γρ. (2/3 φλ.) κρέµα γάλακτος,
Υλικά: 1 φλ. μαυρομάτικα 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια 2 φλ. έγχρωμοι γίγαντες Καστοριάς ή
Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αρνί 250γρ. πατάτες baby 250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο
Rib eye με πουρέ μήλο λάιμ και πατάτες baby ΥΛΙΚΑ 250γρ. Rib eye Πράσινα μήλα
Ταλιατέλες με ραγού μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρια ελιά, περασμένο μια φορά από την μηχανή
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error