Χόρτα με ποσέ αβγό

Κυρίως πιάτα Μαγειρική

ΥΛΙΚΑ
700γρ. αντίδια
1 αβγό
100γρ. τριμμένη γραβιέρα με μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ
Βράζουμε τα χόρτα να κρατάνε λίγο αφού τα πλύνουμε καλά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕ ΑΒΓΟ
Σε νερό που δεν ξεπερνάει τους 70 βαθμούς με λίγο ξύδι, βάζουμε ένα αυγό μέσα μέχρι να μαγειρευτεί ελαφρά το ασπράδι και να πάρει ένα κυκλικό σχήμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε κυκλικά στο πιάτο τα βραστά χόρτα και στη μέση το ποσέ αβγό. Από πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα με το μπούκοβο.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης
Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης