Χόρτα με ποσέ αβγό

Ελλάδα Μαγειρική

Χόρτα με ποσέ αβγό

ΥΛΙΚΑ
700γρ. αντίδια
1 αβγό
100γρ. τριμμένη γραβιέρα με μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ
Βράζουμε τα χόρτα να κρατάνε λίγο αφού τα πλύνουμε καλά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕ ΑΒΓΟ
Σε νερό που δεν ξεπερνάει τους 70 βαθμούς με λίγο ξύδι, βάζουμε ένα αυγό μέσα μέχρι να μαγειρευτεί ελαφρά το ασπράδι και να πάρει ένα κυκλικό σχήμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε κυκλικά στο πιάτο τα βραστά χόρτα και στη μέση το ποσέ αβγό. Από πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα με το μπούκοβο.

Κυριακίδης Ευάγγελος

Δείτε επίσης:
Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αρνί 250γρ. πατάτες baby 250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο
Rib eye με πουρέ μήλο λάιμ και πατάτες baby ΥΛΙΚΑ 250γρ. Rib eye Πράσινα μήλα
Ταλιατέλες με ραγού μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρια ελιά, περασμένο μια φορά από την μηχανή
Μιλφέιγ με μελιτζάνα ΥΛΙΚΑ Φύλλα Βηρυτού Προσούτο Ευρυτανίας Μελιτζάνες Τυρί Σαν Μιχάλη ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
Το κουλούρι ΥΛΙΚΑ 1 Κουλούρι ολικής Ντοματίνια Μαγιονέζα Ρεπανάκια Φύτρες Ρεπανάκι Φέτα Νούμπουλο ΓΙΑ ΤΗΝ
Μπουγάτσα ΥΛΙΚΑ Φύλλο κανταΐφι Παγωτό κανέλα Σιρόπι ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ 1 Lt γάλα 300γρ.
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα