Χοινινή τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια

Χοινινή τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα:
250 γρ. λαιμό χοιρινού,
50 γρ. κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης,
100 γρ. μανιτάρια,
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί,
Χυμό 1 λεμονιού,
Αλάτι, πιπέρι,
Ρίγανη,
Ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τηγανίζουμε το κρέας σε ελαιόλαδο.
2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
3. Καθαρίζουμε και τα μανιτάρια.
4. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια στο κρέας και σοτάρουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
5. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα με το χυμό λεμονιού.
6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.
7. Αφήνουμε να πάρει μια σύντομη βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Επιμέλεια Ευάγγελος Κυριακίδης

Φωτογραφία Φώτης Καρακάσης