Συνεχίζει να κινδυνολογεί ο Αλέξης Τσίπρας

Κυρίως θέματα Πολιτική

Την τακτική της κινδυνολογίας συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας, μη διαθέτοντας άλλο αφήγημα, να τρομοκρατήσει τους πολίτες επικαλούμενος ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο σημείο να προσομοιάσει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτό του ΔΝΤ και να υποστηρίξει ότι συμπίπτουν σε πολλά σημεία

«Για την ιδιωτική ασφάλιση και τη μείωση των συντάξεων, για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, για τις περικοπές δαπανών σε υγεία και παιδεία, για τις φοροαπαλλαγές όχι γενικά, αλλά στο μεγάλο πλούτο. Επιμένουν στην πραγματικότητα σε μια συνταγή η οποία ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις έχει αποδειχτεί ολέθρια για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία», ισχυρίστηκε.

Ακολούθως επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει κάτι πολύ απλό. Θα συνεχίσω από εκεί που το άφησε ο Σαμαράς. Δηλαδή, θα επαναλάβω την πολιτική περικοπών στις δαπάνες, θα χαμηλώσω τους συντελεστές για τον μεγάλο πλούτο, θα προσλαμβάνω ένα γιατρό για κάθε πέντε που αποχωρούν, θα κάνω την Αθήνα ξανά σιδηρόφρακτη πόλη, θα κάνω πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας και θα ξηλώσω εργασιακά δικαιώματα».

Χαρακτήρισε «ανοησία την κατηγορία ότι έχει δανειστεί στοιχεία από το πρόγραμμα της ΝΔ», ενώ αναφερόμενος στην θέση του προέδρου της ΝΔ να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι μόνο μεταξύ των αρχηγών των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, επανέλαβε το έωλο επιχείρημα ότι « η στάση του στο ζήτημα αυτό βασικά υποτιμά τον ίδιον και δευτερευόντως και τον ελληνικό λαό».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι «χειρίστηκε ανεύθυνα και ψηφοθηρικά το Μακεδονικό. Βρέθηκε αγκαλιά με τον ακραίο εθνολαϊκισμό, εγκαταλείποντας τη θέση της ΝΔ για επίλυση του προβλήματος. Και τώρα, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε προδότες για να κερδίσει λίγους ψήφους, μας λέει ότι αν εκλεγεί το μόνο που θα κάνει είναι να προσέχει τη κατά γράμμα τήρηση της κατά τα άλλα προδοτικής συμφωνίας».

Στις επικρίσεις ότι δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς απάντησε ότι πρόκειται για αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα και εξήγησε: «οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται αρμοδίως από τον υπουργό των Εξωτερικών. Είπα επίσης ξεκάθαρα ότι όποιος πολιτικός αρχηγός το θελήσει μπορεί είτε να έρθει είτε να σηκώσει το τηλέφωνο να συζητήσουμε. Δεν χρειάζεται στα εθνικά θέματα να γίνεται μικροπολιτική με τέτοιο ευτελή τρόπο».

Επίσης, δήλωσε «κατηγορηματικά και ρεαλιστικά αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και επέμεινε ότι «το παχνίδι γυρίζει», αποφεύγοντας να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέφερε ότι «προφανώς εκφράστηκε δυσαρέσκεια για πλευρές της πολιτικής μας, για προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη, ακόμα και για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην Αριστερά» και σημείωσε πως «αλλά στις εθνικές εκλογές αυτό που κρίνεται είναι ποια κυβέρνηση, με ποιο σχέδιο, θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

ΠΗΓΗ liberal