Στη μάχη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η μοναδική Ανεξάρτητη Κίνηση “ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για την Μακεδονία”

Κυρίως θέματα Περιφέρειες Πολιτική

Στη μάχη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η μοναδική Ανεξάρτητη Κίνηση “ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για την Μακεδονία”

Τη συμμετοχή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της ανεξάρτητης κίνησης «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία» ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, Γαβριήλ Αβραμίδης.
Ο περιφερειακός σύμβουλος, Γαβριήλ Αβραμίδης και επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία» τόνισε πως η προσπάθεια αποτελεί μια ευρεία συσπείρωση πατριωτών και πως είναι ψηφοδέλτιο των πολιτών και όχι των κομμάτων. Ανέφερε επίσης πως κόμματα, κινήματα, κινήσεις και λοιπές συλλογικότητες μπορούν να στηρίξουν την κίνηση. «Μετά από τρεις θητείες μου στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης ανέλαβα πρωτοβουλία, με την παρότρυνση πολλών φίλων, να συγκροτήσω μια ανεξάρτητη κίνηση, η οποία θα συμμετέχει στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές» ανέφερε ο επικεφαλής της κίνησης.

Basic RGB

Ο κ. Αβραμίδης υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή είναι η μοναδική, από το δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, που διεκδικεί την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η οποία δηλώνει την πλήρη και απόλυτη αντίθεση της στη συμφωνία των Πρεσπών. «Η θέση μας για αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρη. Δεν είμαστε απλά αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη σύνθετη ονομασία, αλλά θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της συμφωνίας, με τη διενέργεια δημοψηφίσματος και με οποιοδήποτε πρόσφορο, πολιτικό ή νομικό μέσο». Τόνισε επίσης πως η συμφωνία των Πρεσπών έχει την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και του έθνους και κατονόμασε το γνωστό δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος ως τον άνθρωπο της Νέας Τάξης που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες της Μακεδονίας να στρατευτούν σε αυτήν την προσπάθεια και να στηρίξουν την ανεξάρτητη κίνηση «ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ για τη Μακεδονία», οι θέσεις της οποίας, όπως είπε, δεν είναι αρεστές στο σύστημα.
Αναφερόμενος στις προγραμματικές του θέσεις, τις οποίες θα αναπτύξει στην κεντρική του εκδήλωση, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, σημείωσε τα εξής: «Οραματιζόμαστε μια περιφέρεια καινοτόμα, πρωτοπόρα, ανοιχτή σε νέες ιδέες και στους ανθρώπους που θέλουν να τις υλοποιήσουν .Μια περιφέρεια εγγυητή της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Θέλουμε μια περιφέρεια ανοιχτή σε κάθε συμπολίτη μας, που γνωρίζει τι αξίζει στους πολίτες της και παλεύει να το κάνει πραγματικότητα. Διεκδικούμε μια περιφέρεια που πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες των πολιτών της, μια περιφέρεια φιλόξενη για τους κατοίκους της και ελκυστική για τους επισκέπτες της”.
Καταλήγοντας ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε πως “ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές μας καταβολές, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δίνοντας τη μάχη με ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, για να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες που θα μας εμπιστευτούν. Προχωρούμε λοιπόν στον αγώνα μας και ευχαριστούμε όλους αυτούς που συμπαρατάσσονται στη μεγάλη, δύσκολη, αλλά και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μας για την Κεντρική Μακεδονία»

Politis Press