«Στα Σκαριά» το Σχέδιο της TESLA για την Διείσδυση των ΑΠΕ στα Νησιά

Κυρίως θέματα Οικονομία

Τις επόμενες ημέρες στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Tesla θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε νησιά του Αιγαίου για την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με το σχέδιο της εταιρείας για την διείσδυση των ΑΠΕ.

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ, στη Λήμνο, με στελέχη του υπουργείου να υποστηρίζουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την αμερικανική εταιρεία και για άλλα νησιά του Αιγαίου, τα οποία δεν θα διασυνδεθούν με το ηπειρωτικό σύστημα. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, το σχέδιο της Tesla για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, με το σύστημα μπαταριών, θα επιφέρει μείωση του κόστους παραγωγής κατά 30%-35%. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε διάφορα νησιά με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων.

Η εφαρμογή ενός συστήματος παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά είναι ένα στοίχημα. Θα συνεισφέρει στη λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην ηλεκτροδότηση των νησιών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της υπερβάλλουσας ζήτησης ηλεκτρικού φορτίου. Βέβαια, όπως έχουν κατά καιρούς επισημάνει αναλυτές χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών δεν θα υπάρξει διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις πολιτών σε πολλές περιοχές σε σχέση με την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Επομένως, αποτελεί προτεραιότητα η ενημέρωσή τους σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που θα αποφέρει η ανάπτυξή τους. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πρόσφατα στο Energia.gr το μέλος της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου, κ. Γιάννης Γκύλλης είχε αναφέρει πως σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. που υπήρξαν αντιδράσεις κατοίκων υιοθετήθηκε η λύση των ενεργειακών κοινοτήτων. Παράλληλα, η Ε.Ε έχει αναπτύξει την πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια για όλα τα Ευρωπαϊκά Νησιά», στην οποία συμμετέχουν και τα ελληνικά νησιά Σίφνος, Κρήτη, Σάμος.

Πρόσφατα, μάλιστα ανακοινώθηκε ότι το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ θα υλοποιήσει, στην Κύθνο, ένα έργο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Siemens.

ΠΗΓΗ energia

Δείτε επίσης:
Επενδύσεις και Καινοτομία το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας και της
Το «πραξικόπημα» Σπίρτζη ολοκληρώνεται Το προαναγγελθέν και οριστικό τέλος της εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από χώρες
Η κοινωνική οικονομία στη Θέρμη - Το σύστημα αξιών βάση για την Κοινωνική Οικονομία Στους
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μας ικανοποιεί να διαβεβαιώνουμε τον εαυτό μας ότι "Ανήκουμε εις την Δύση" και
Κάτω από το 2% για πρώτη φορά υποχωρεί ο ελληνικός 10ετής τίτλος. Η «επίδραση» της
Η αξιοποίηση του γιώτινγκ μπορεί να απογειώσει τον ελληνικό τουρισμό. Ο τουρισμός έχει πολλές μορφές
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα