Σάββας Χαλιαμπάλιας: Η δημοτική τηλεόραση χρειάζεται μάνατζερ για να αναπτυχθεί

Κυρίως θέματα Πολιτική

Η TV 100 χρειάζεται μάνατζερ και όχι απλά έναν διαχειριστή, σύμφωνα με τον πολιτευτή Σάββα Χαλιαμπάλια. Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, επισήμανε τι πρέπει να γίνει για την ανανέωση και ανάπτυξη της δημοτικής τηλεόρασης έτσι ώστε να καταστεί πρότυπο περιφερειακού σταθμού.

«Το έχει ανάγκη η πόλη μας και η κεντρική Μακεδονία. Σήμερα το πρόγραμμά της δημοτικής τηλεόρασης απαρτίζεται από παμπάλαιες ελληνικές και ξένες ταινίες κάκιστης ποιότητας. Κυριολεκτικά, τουλάχιστον Γ’ κατηγορίας .Αυτό γίνεται γιατί θέλει να κερδίζει τηλεοπτικό χρόνο με χαμηλό κόστος» ανάφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, στη Βεργίνα TV.

«Στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας κατοικούν περί τα 2,5 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν ίδιος αριθμός με τα Σκόπια την Αλβανία και το Κόσσοβο. Και εντούτοις βλέπουμε να λειτουργούν σε αυτές τις χώρες πολλοί και «αξιόλογα δυνατοί» τηλεοπτικοί σταθμοί. Άρα το περιβάλλον και η αγορά υπάρχει. Και όμως η κατάσταση στο τηλεοπτικό πεδίο της περιοχής είναι αυτή που γνωρίζουμε. Δυστυχώς μας «καπελώνουν» τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια της Αθήνας που κερδίζουν τις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Βεβαίως και θα μπορούσαν να υπάρχουν δυνατά τηλεοπτικά κανάλια για την προβολή της Βόρειας Ελλάδα και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Και σε αυτήν την προσπάθεια ηγέτης θα μπορούσε να ήταν η TV 100».

«Πρόσφατα τοποθετήθηκε καινούργιος διευθυντής σε TV & FM 100. Πληροφορήθηκα, γιατί δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, ότι είναι ένας καλός δημοσιογράφος. Δημοσιογράφος όμως, όχι μάνατζερ. Που δεν έχει διοικήσει ποτέ στην ζωή του κάποιον ίδιο ή αντίστοιχο οργανισμό. Ποιος θα κάνει λοιπόν αυτή τη δύσκολη δουλειά της διοίκησης, ενός βαριά ελλειμματικού οργανισμού;. Που θα πρέπει να τον οδηγήσει και στην ανάπτυξη. Γιατί η διοίκηση, είτε οργανισμών, είτε εταιριών είναι μια παρά πολύ σοβαρή και δύσκολη δουλειά που θέλει -αν μη τι άλλο- επαγγελματίες. Όλα τα τελευταία χρόνια, εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε εμπεδώσει τη σοβαρότητα της σωστής διοίκησης. Για παράδειγμα συνηθίζουμε να διορίζουμε γιατρούς στα νοσοκομεία στη θέση του διοικητή. Και είδαμε τα αποτελέσματα… Ο γιατρός είναι για να κάνει καλά τους ασθενείς. Αλλά αυτός που θα ελέγξει και θα διοικήσει σωστά έναν μεγάλο οργανισμό, όπως το νοσοκομείο, πρέπει να είναι μάνατζερ ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει από διοίκηση» σημείωσε ο γνωστός επιχειρηματίας επισημαίνοντας ότι η δημοτική τηλεόραση είναι μια ζημιογόνος επιχείρηση.

«Κάθε χρόνο όπως και φέτος TV & FM 100 έχουν έλλειμμα 3.300.000 ευρώ. Τα οποία βεβαίως καλείται να τα καλύψει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Δηλαδή όλοι εμείς οι Θεσσαλονικείς. Αυτά είναι δικά μας λεφτά και θα πρέπει να έχουν την καλύτερη δυνατή διαχείριση. Αυτός που διαχειρίζεται τα λεφτά των δημοτών, θέλω να ξέρει τη δουλειά. Να εμπνέει τους συνεργάτες του, να ανοίγει δρόμους, να καινοτομεί και να μπορεί να συγκρούεται αν χρειαστεί. Είναι δυνατόν να διοικείς έναν οργανισμό και να σε αγαπάνε όλοι; Δυστυχώς δεν γίνεται. Γι΄ αυτό και ο εκάστοτε διοικητής θα πρέπει να γνωρίζει από διοίκηση. Γιατί η ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας είναι πρώτα δική του και μετά του δημάρχου που τον τοποθετεί. Και σίγουρα στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει» επισήμανε ο Σάββας Χαλιαμπάλιας και έκλεισε λέγοντας: «Αν θέλεις να προχωρήσεις μπροστά πρέπει να περάσεις… δια πυρός και σιδήρου. Και στο τέλος θα δικαιωθείς…».