ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ !!!

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ !!!

Η 8η Μαρτίου δεν αποτελεί μια τυπική επέτειο αφιερωμένη στο γυναικείο πληθυσμό. Η μέρα αυτή αποτελεί το έναυσμα των αγώνων των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και καταπίεση της καπιταλιστικής εργοδοσίας και κάθε είδους προκαταλήψεις εις βάρος τους. Τόσο για τις γυναίκες του σήμερα όσο και για αυτές μελλοντικών γενιών, αποτελεί ένα καλό μάθημα το οποίο δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους που λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο από το κεφάλαιο. Ενάντια σε ένα σύστημα που τις θέλει μισο-εργαζόμενες και μισο-άνεργες, ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες των μονοπωλίων. Η σημερινή ημέρα αποτελεί γιορτή των δικαιωμάτων της γυναίκας σε συνάρτηση με τη θέση της στην κοινωνία, την πολιτική αλλά και τα επιτεύγματά της στον κόσμο γενικότερα.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και στο κάδρο : Η ΓΥΝΑΙΚΑ!!!
Εσείς, η μητέρα σας, η γιαγιά σας, η αδερφή σας, η κόρη σας, η φίλη σας, η σύζυγός σας, η σύντροφός σας, η ερωμένη σας, η συνάδερφος σας, η προϊσταμένης σας, το αφεντικό σας, η οικιακή βοηθός σας, η κακοποιημένη από τον σύζυγο ή την οικογένεια γυναίκα, η υπουργός, η βουλευτής, η καθαρίστρια στο γραφείο σας … Εγώ, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη SYNERGEIA , του Χάρη Αηδονόπουλου!
Στο επίκεντρο, λοιπόν όλες αυτές οι γυναίκες της ζωής σας, εμείς οι γυναίκες που έχουμε αλλάξει σημαντικά τον ρόλο μας στην κοινωνία αλλά ίσως όχι αρκετά για να είμαστε πραγματικά ισότιμες.
Οι ρόλοι που έχουμε πάντα πολλοί… ίσως τα τελευταία χρόνια ακόμα περισσότεροι. Η γυναίκα πλέον μορφώνεται, εργάζεται, κατακτά ψηλές επαγγελματικές και κοινωνικές θέσεις, συμμετέχει πλέον ενεργά και προσφέρει στο πολιτικό προσκήνιο, έχει δύναμη, υπευθυνότητα, αντοχή και ικανότητα να εργαστεί για πρόοδο, ομορφιά και ποιότητα στη ζωή. Ταυτόχρονα παραμένει κεντρικό πρόσωπο, θεμέλιο και ψυχή της οικογένειας και είναι εξαιρετικά σπουδαίο, αφού η οικογένεια ήταν και είναι το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Για τους λόγους αυτούς και ιδιαίτερα για το ρόλο της στην οικογένεια, αξίζει το σεβασμό. Οφείλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, να προσφέρει, να δημιουργεί και να διεκδικεί τα δικαιώματά της με όραμα. !!!

Η σημερινή ημέρα, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να σκεφτούμε αρχικά όλες εκείνες τις γυναίκες που ζουν σε καταστάσεις ουσιαστικής , σύγχρονης σκλαβιάς, χωρίς δικαιώματα στη ζωή, χωρίς δικαιώματα στον έρωτα, στην κοινωνία.
Αλλά και μία τεράστια ευκαιρία, όχι για να γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας και την “απελευθέρωσή” μας με εξόδους και πάρτι γυναικών – που δικαιολογήστε με αλλά θεωρώ πολύ ανούσιες και εμπορευματοποιημένες.
Ευκαιρία για να σκεφτούμε την δικιά μας “τεχνητή σκλαβιά” που μας έχουν πλάσει τα media, τα περιοδικά μόδας, ο trendy τρόπος ζωής, το σύγχρονο μοντέλο της δυναμικής γυναίκας.
Όχι! Δεν είμαι η τέλεια γυναίκα, με τις τέλειες αναλογίες και το αψεγάδιαστο πρόσωπο. Δεν είμαι η τέλεια νοικοκυρά, η τέλεια μαμά, η τέλεια σύζυγος, η τέλεια εργαζόμενη, η γυναίκα που μπορεί να τα κάνει όλα άψογα, ακούραστα, αγόγγυστα, τέλεια και κυρίως όλα αυτά χαμογελαστή!
Δεν μπορώ να πιάσω τα υψηλά στάνταρ που “απαιτούν” τα σύγχρονα πρότυπα.
Έχω τα “πιασίματά” μου, δεν είμαι δίμετρη, έχω τις αστοχίες μου στη δουλειά, στο σπίτι όλα δεν είναι τέλεια, η γυναίκα που ξέρει τα πάντα !!!
Έχω τις αδυναμίες μου, κουράζομαι, γκρινιάζω και κλαίω – το τελευταίο το κάνω πολύ εύκολα πλέον και συχνά – δεν είμαι η τέλεια σύζυγος, ούτε η πρωταγωνίστρια στις 50 αποχρώσεις …
Δεν είμαι τέλεια και πιστεύω ότι σήμερα είναι η ευκαιρία να το αναλογιστώ, να το συνειδητοποιήσω και να απελευθερωθώ από τα “στεγανά” του ρόλου μου. Είμαι γυναίκα και προσπαθώ να “υπηρετήσω” όσο καλύτερα μπορώ τους πολλούς μου ρόλους.
Και αναζητώ σύντροφο, φίλο, γιο, πατέρα, συνεργάτη, προϊστάμενο που μέσα από την συνεργασία μας θα πετύχουμε τους σκοπούς μας…. ΜΑΖΙ!ΜΕ ΤΗ SYNERGEIA! ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ!
Πριν από 50 χρόνια οι δομές της εποχής επέβαλαν στις νεαρές γυναίκες ως μοναδικό σκοπό της ζωής τους το γάμο, χωρίς να υπάρχει σκέψη για μόρφωση και επαγγελματική σταδιοδρομία, με αποτέλεσμα να στερούνται τη δυνατότητα για άλλες δραστηριότητες. Έπρεπε να αγωνιστεί για το δικαίωμα διεκδίκησης όσων επιθυμούσε.
Από τη στιγμή που οι γυναίκες μπήκαν μαζικά στην εργασία, αναμενόμενη ήταν και η εμπλοκή με την πολιτική. Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα της γυναίκας και του άντρα έχουν πλέον ισοσκελιστεί, ενώ παρόμοια θα πρέπει να είναι και τα δικαιώματά τους στο πολιτικό γίγνεσθαι.
. Κοιτάξτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γυναικών. Αυτή είναι η ρήση που υιοθέτησαν σήμερα όλες οι γυναίκες του κόσμου»!!!

Κατερίνα Γιαννακοπούλου