Ο Τσίπρας “απειλεί”: Αν δεν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν τα θετικά μέτρα και η 13η σύνταξη

Κυρίως θέματα Οικονομία

Ή ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και στέλνετε ηχηρό μήνυμα στην “ελίτ των τεχνοκρατών” ή θα ξηλώσουν τα κοράκια τα μέτρα που ψηφίσαμε, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να σκληρύνει το δίλημμα των ευρωεκλογών φορώντας “αντιμνημονιακό” μανδύα και θυμίζοντας… κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015.

Ο πρωθυπουργός, από τα Τρίκαλα όπου μίλησε πριν από λίγο, ισχυρίστηκε ότι το δίλημμα της ευρωκάλπης είναι: Ψήφος εμπιστοσύνης στην 13η σύνταξη ή ξηλώματος των θετικών μέτρων, ταυτίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με απόσυρση των παροχών, με τον Γιάννη Στουρνάρα και με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.

Η ψήφος της Κυριακής είναι για έγκριση ή απόρριψη της 13ης σύνταξης. Κανένας τεχνοκράτης δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα μέτρα στήριξης, αλλά αν ψηφιστεί η Ν.Δ το μήνυμα που θα δοθεί σε εγχώρια και εξωχώριας ελίτ των τεχνοκρατών θα είναι μήνυμα ακύρωσης των φιλολαϊκών μέτρων, είπε, σε μια απόπειρα να αυξήσει την εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση του κόμματός του, μόλις εννέα ημέρες μέχρι τις εκλογές.

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ενόχληση του κυβερνώντος κόμματος για τις υπόνοιες περί ενδεχόμενης νοθείας στις ευρωεκλογές που διατυπώθηκε από τον κ. Αυγενάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε την αμφισβήτησή του στις δημοσκοπήσεις και δήλωσε, επιτιθέμενος στην ΝΔ: “Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη “πρωθυπουργό” από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος. Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός, είπε, και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία. κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει ,ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960″.

Ν. Ζορμπά

ΠΗΓΗ capital