Αθώο έκρινε σήμερα το Στρατοδικείο Λάρισας τον Μανώλη Μπούχλη με ομόφωνη απόφαση.

Κοινωνία Κυρίως θέματα

Αθώο έκρινε σήμερα το Στρατοδικείο Λάρισας τον Μανώλη Μπούχλη με ομόφωνη απόφαση.

Ο πρώην κρητικός καταδρομέας αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτώσης με αλεξίπτωτο τον Μάρτιο του 2019 κρατούσε το κινητό του και βιντεοσκοπούσε την πτώση του, τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή”, βάζοντας όπως αναφέρει το κατηγορητήριο σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων στρατιωτών, καθώς και ότι δημιούργησε εθνικό ζήτημα, αφού από τα πλάνα που έχουν δημοσιευθεί υπάρχει περίπτωση να το εκμεταλλευτούν άλλες χώρες.
Συγκινητική ήταν η προσέλευση εκατοντάδων πολιτών που δήλωσαν με την παρουσία τους την συμπαράσταση στον Μανώλη Μπούχλη.
Αμέσως μετά το πέρας της δίκης ο Μανώλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Νοιώθω δικαιωμένος. Όλα πήγαν καλά ! Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι δικαιώνει και όλους τους Έλληνες από τους οποίους καθημερινά λάμβανα μηνύματα συμπαράστασης. Ορισμένοι με συνέκριναν με σπουδαίους Έλληνες και με παρομοίαζαν με τους Μακεδονομάχους , αλλά δεν θεωρώ ότι η πράξη μου δικαιολογεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Η οικογένειά μου έχει προσφέρει πολλά στη πατρίδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Εφτά πρωτοξαδέρφια των προγόνων μου, Μπούχληδες αγωνίστηκαν για την Μακεδονία. Εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος βλέποντας όλα όσα συνέβησαν και ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου. Γνώριζα ότι από αυτή μου την ενέργεια θα υπήρχαν συνέπειες αλλά έπρεπε να το κάνω»

Παπαδόπουλος Φάνης