Κ. Νοτοπούλου: «Ο Δήμαρχος της ευταξίας και το μπάχαλο που έφερε στην πόλη»

Κυρίως θέματα

Δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα εξαπέλυσε απο το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην «ευταξία» για την οποία μιλάει διαρκώς ο Κ.Ζέρβας ενώ στην πραγματικότητα η πόλη είναι έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων.

Στην τοποθέτησή της η Επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αναφέρθηκε:

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους στην Κάτω Τούμπα μετά την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να διαλύσει τρεις σχολικές μονάδες με αφορμή την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Όπως τόνισε η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων είναι απαραίτητη απαιτεί όμως έγκαιρο προγραμματισμό, ώστε να μην αναστατώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Καταλόγισε στην Διοίκηση του Δήμου, αιφνιδιασμό και προχειρότητα και εξέφρασε την συμπαράστασή της στην αγωνία των Εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσεων που δεν θα διαταράξουν στη μέση της σχολικής χρονιάς τόσο τη ζωή των μαθητών, όσο και την εκπαιδευτική διαδικασία. Η Κ. Νοτοπούλου απευθυνόμενη στην Διοίκηση του Δήμου, σχολίασε επίσης καυστικά: «Πόσο ηθικό (αν και νόμιμο) είναι ο ίδιος άνθρωπος να έχει την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Παιδείας και ταυτόχρονα να είναι Πρόεδρος και στις δύο Σχολικές Επιτροπές;»

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αναφορικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων, η Κ.Νοτοπούλου ρώτησε τον Δήμαρχο αν αληθεύει η καταγγελία από Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για εξωθεσμική παρέμβαση των υπαλλήλων. «Οι πρακτικές σας παραπέμπουν σε εποχές αλήστου μνήμης, σε εποχές που ταλαιπώρησαν την πόλη, χωρίς καμία διαδικασία και χωρίς κανένα σεβασμό. Ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας πάντως δεν γίνεται σεβαστός από την Διοίκηση του Δήμου σήμερα. Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ούτε τον ευτελισμό, ούτε την προσβολή εργαζομενων» τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η Κ.Νοτοπούλου αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Δημάρχου σχετικά με το σχέδιο για την καθαριότητα, οι οποίες παραμένουν ακόμη και σήμερα εξαγγελίες ενώ ο ίδιος επιχειρεί να πείσει τους Θεσσαλονικείς, ότι στους 5 μήνες της θητείας της νέας Διοίκησης έλυσε τα περισσότερα προβλήματα της πόλης με κυρίαρχο αυτό της καθαριότητας. «Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρούνται, η πόλη είναι πιο βρώμικη, δεν τοποθετούνται 2.500 καινούργιοι κάδοι, χώρια οι κάδοι της κομποστοποίησης και σας ρωτώ γιατί δεν έχετε τοποθετηθεί; κ. Δήμαρχε. Λέτε ότι είστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, πρακτικά εμείς πιστεύουμε και μακάρι να διαψευστούμε ότι τους κρατάτε για να τους δώσετε δωράκι στους εργολάβους που παίρνουν κομμάτι κομμάτι την καθαριότητα. Εδώ είμαστε και θα το δούμε και αυτό»

«Αληθεύει ή όχι ότι σε αποθήκη στα κοιμητήρια υπάρχουνε δυο χιλιάδες κάδοι μικροί και μεγάλοι καινούριοι»;

Parking Πλατείας Ελευθερίας

Στο μείζον θέμα της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας η Κ.Νοτοπούλου υπογράμμισε πως η ανάπλαση πρέπει να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί και όπως έχει δημοπρατηθεί και κάλεσε τον Δήμαρχο να απαντήσει για τα σχέδιά του.

«Σας άκουσα με μεγάλη προσοχή να αναφέρεστε σε ένα παλιό μοντέλο λειτουργίας της πόλης. Μιλάτε για το πως θα φέρουμε ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Κύριε Δήμαρχε ετοιμάζεστε να φέρετε στην πόλη μια καινούργια τρύπα. Θα είδατε τη Δήμαρχο του Παρισιού, η οποία έδωσε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της πόλης με απομάκρυνση του ΙΧ από το κέντρο του Παρισιού και εσείς μιλάτε για το πως θα φέρουμε περισσότερα αυτοκίνητο στο κέντρο»;

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε ότι αφορά στο θέμα της ασφάλειας και με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και στην έλλειψη φύλαξης αστυνομικών σε ολόκληρη την πόλη.

«Καταλαβαίνω την αγωνία να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει όμως και ο ΟΣΕ και δυτικά οι συνοικιες. Δε μπορούμε να μιλάμε για ευταξία και η ευταξία να περιορίζεται στο πως θα κόψετε πρόστιμα. Επιπλέον για την ευταξία: Πόσα τραπεζοκαθίσματα και πόσα μαγαζιά έχετε ελέγξει σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα; Ασχολείται η δημοτική αστυνομία με αυτό; πολύ φοβόμαστε ότι υπάρχει μια τεράστια ανοχή σε αυτό το κομμάτι κατάληψης του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επίσκεψη στα Σκόπια στη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο του πρώτου YouthCultural Event. «Θα περίμενα τώρα που βγήκανε οι περικεφαλαίες, τελείωσε η προεκλογική περίοδος, έκανε την αλλαγή και την στροφή του ο κ. Μητσοτάκης και εσείς ξεχάσατε αυτά που λέγατε προεκλογικά για την Συμφωνία των Πρεσπών, να ασχοληθείτε λίγο με την πόλη, με το πώς θα αυξήσετε την τουριστική προσέλευση και κυρίως και μέσω του ΚΕΔΗΘ να κάνετε ένα σωρό από πράξεις αδελφοποίησης γιατί οι γενιές που μεγαλώνουν εδώ θα πρέπει να ποτιστούν με ειρήνη, φιλία, ασφάλεια και συνεργασία. Τα Σκόπια το έχουν κάνει και περιμένουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης».

ΠΑΟΚ

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα του ΠΑΟΚ και στους τραγικούς όπως τους χαρακτήρισε χειρισμούς του κ. Αυγενάκη και του κ. Μητσοτάκη που τίναξαν το πρωτάθλημα στον αέρα.

«Εμείς ήμασταν κάθετοι και σαφείς, ούτε πλειοδοτήσαμε ούτε λαϊκίσαμε , ούτε προσπαθήσαμε να αντλήσουμε ψήφους. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό, πιστεύουμε ότι η πολιτική πρέπει να είναι έξω από το ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρό έξω από την πολιτική. Η Βουλή μετατράπηκε σε πλυντήριο των χορηγών του κ. Μητσοτάκη, λάθη που «διορθώθηκαν» με περισσότερα λάθη κι εσείς βγήκατε να πείτε την άποψη σας. Σας ρωτάω όμως κ. Δήμαρχε πραγματικά πιστεύετε ότι τρώμε κουτόχορτο; Εδώ σας θυμάμαι να χειροκροτάτε τον κ. Μητσοτάκη τη στιγμή που ψήφιζε και έφερνε στη Βουλή απαλλαγή από την υποχρέωση επανομαστικοποίησης του των μετοχών των συγκεκριμένων συμφερόντων. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του Πόθεν Έσχες. Επιδότηση στην εταιρία του συγκεκριμένου για την διανομή του Τύπου τη μοναδική στη χώρα. Δεν ξέρετε τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης; Θεωρείτε ότι για μία δήλωση πετάτε στάχτη στα μάτια των ΠΑΟΚτσήδων και κυρίως ότι οι Θεσσαλονικείς τρώνε κουτόχορτο; Εμείς κ. Δήμαρχε σας έχουμε καταθέσει προτάσεις σοβαρές ή θα πρέπει να ασχοληθείτε μ΄αυτήν την πόλη, ή τουλάχιστον σταματήστε να μπλοκάρετε ότι έργο ωφελεί την καθημερινότητα των πολιτών. Και κυρίως να προκαλείτε περαιτέρω αναταραχή».