Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Γράφει η Όλγα Ν. Τσιπτσέ
Υποψήφια Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
Δικηγόρος LL.M παρ’ Αρείω Πάγω, Δ. Διαμεσολαβήτρια. GDPR exp.

Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα;

ΗΠΑ, καλοκαίρι 2006: Σπάσιμο φούσκας ακινήτων. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ!
Μετά την άνευ προηγουμένου κρίση στο real estate, κρίση που δεν πρόβλεψε κανείς, ενώ θα έπρεπε, ακολούθησε η σε μεγάλo αριθμό χρεοκοπία στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτόκιου.
Τα δάνεια αυτά, ύψους 12 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ, όμως πριν τη δυσμενή εξλελιξή τους, είχαν ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, δηλαδή είχαν μετασχηματισθεί με ειδικές διαδικασίες,σε ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΤΟΞΙΚΑ πλέον, λόγω του ότι τα στεγαστικά δάνεια που κάλυπταν ήταν σε καθυστέρηση και είχαν χρεοκοπήσει, είχαν διοχετευθεί σε όλο τον κόσμο μέσω έγκριτων εταιριών όπως οι Leehman Brothers.
H εν λόγω επενδυτική εταιρία δεν κατόρθωσε να διασωθεί κατά την περίοδο που έσκασε η φούσκα, από το κράτος , όπως είχαν διασωθεί ένα χρόνο πριν άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και έτσι ακολούθησε με απλά λόγια ένα ντόμινο εξελίξεων που κανεί δεν έβλεπε να έρχεται και κανείς δε πρόβλεψε. Ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ!
Άλλωστε, όλοι πίστευαν ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει μεθόδους αυτοδιόρθωσης.

Το ωστικό κύμα από το “σεισμό” Leehman Brothers , έφτασε καλπάζοντας και στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα ; Χρεοκοπίες τραπεζών και φαινόμενα τραγικά στην Ισλανδία (κατάρρευση Landsbanki), Ισπανία, Πορτογαλία κ.α.

Και φυσικά το κύμα έφτασε στη χώρα μας!
Ένα πρόβλημα χονδρικής τραπεζικής των ΗΠΑ διέλυσε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα την περίοδο 2004-2009, έπνεε τα λοίσθιά της, άλλα όπως στις ΗΠΑ, έτσι και εδώ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΛΥΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΜΗΡΟ ΑΚΟΜΗ Κ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!… ή τουλάχιστο ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Σίγουρα ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ (;;;!!!) η κυβέρνηση Καραμανλή , η οποία παρέλαβε το 2004 από το ΠΑΣΟΚ μία Ελλάδα συγκροτημένη και σε ανάπτυξη και ακμή , με πρωτεία παντού (Γιούρο), με μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιάδα, Γιουροβίζιον) κ.α., και μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη διέλυσε χωρίς να έχει εκτιμησει ΕΓΚΑΙΡΩΣ κανένα απο τους κινδύνους.

Τράπηκε δε σε φυγή άρον άρον παραδίδοντας την ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ στο ΠΑΣΟΚ ! Μαζί με την Πατάτα παρέδωσε τεράστιο χρέος που πλέον και ο Γιούνκερ το έχει αποκαλύψει!
(“Τον Οκτώβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα επίσημα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί στις ευρωπαϊκές αρχές, είχαν παραποιηθεί. Η ελληνική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 από 3,7% σε 12,7% του ΑΕΠ. Το τελικό ποσοστό ήταν πάνω από 15%. Ομοίως, το χρέος της ελληνικής κυβέρνησης στο τέλος του 2009 αυξήθηκε από 272 δισεκ. Ευρώ σε 301,1 δισ. Ευρώ. Από το 2004 έως το 2010 η Κομισιόν είχε στείλει δέκα φορές αντιπροσωπείες στην Αθήνα με αφορμή τα στοιχεία της οικονομίας. Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, αντιστέκονταν να συμμορφωθούν στους ευρωπαϊκούς κανόνες, υποστηρίζοντας ότι η εθνική αυτοκυριαρχία είναι σημαντικότερη από την εμπιστοσύνη», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ”!!!!)

Και ερχόμαστε στο 2009. Αρχή κρίσης για ΕΛΛΑΔΑ… τουλάχιστο αρχή ΓΝΩΣΗΣ κρίσης που προϋπήρχε από το 2007!
Κανείς δε ξέρει τι εχει συμβεί και όλοι ζούμε στο συννεφάκι μας! Διακοποδάνεια, γαμοδάνεια, 3 αυτοκίνητα ο καθένας πολυτελή, σπιταρώνες, hi tech αντικείμενα … όλα δανεικά και αγύριστα!

Ο Πρωθυπουργός τότε ΓΑΠ ΠΛΕΟΝ!, γράφει την ιστορία του. Μια ιστορία που θα ναι ΜΑΥΡΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ και το ΠΑΣΟΚ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ο ιδιος! Υπογράφεται το 1ο μνημόνιο βαρύ πολύ , αλλά όχι λόγω λάθους του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ… αν δε το έκανε τώρα θα είμαστε οι μισοί ¨Ελληνες χωρίς να είμαστε στην Ευρώπη!
ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΙ ΑΡΑ όπως λένε πολύ συκοφαντώντας: ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ!
Η ΚΡΙΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ξεκίνησε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ. ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΑΠΛΩΣ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ!

Δεν υπάρχει λοιπόν το Ερώτημα αν η κότα γέννησε τα αυγά! Η κρίση ήταν παγκόσμια ήρθε από τις ΗΠΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόβλεψε ούτε αντιμετώπισε κανένα ζήτημα, η κυβέρνηση Ν.Δ. 2004-2009 ήταν πολύ λίγη για όλο αυτό που ερχόταν ενώ δημιούργησε και πολλά εσωτερικά θέματα και έτσι ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Και φυσικά υπεγράφησαν από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφόσον η κυβέρνηση Καραμανλή εγκατέλειψε πρώτη το πλοίο “Ελλάδα” που βυθιζόταν!
ΒΕΒΑΙΑ Η ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!! Ένα κακό που όσο το έκανε μάλλον ΔΕ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΝ!
Το 1ο αδικο μνημόνιο έπρεπε να αλλάξει ,ΚΑΙ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ 2ο Μνημόνιο που ήταν πολύ πιο βελτιωμένο για τη χώρα και το λαό της! Όμως δεν πρόλαβε να χαρεί την νίκη του: έγιναν εκλογές και το Μνημόνιο που βελτίωσε ο Παπανδρέου το υπόγραψε ο Σαμαράς που κέρδισε τις εκλογές! Βέβαια επί Σαμαρά λίγο σταθεροποιηθήκαμε πριν την απόλυτη καταστροφή, για να έρθει ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 2010 ενώ ήμασταν στο 2015!

Τώρα ξανα τα ίδια! ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ !
Κάθε εκλογές η Ελλάδα πάει 4 χρόνια πίσω!

Γιατί οι Έλληνες:
-δε ξέρουν τι πραγματικά έχει συμβεί
-ξεχνούν όσα λίγα ξέρουν
-προσπαθούν να βρουν πρόσκαιρες λύσεις αγνοώντας τον κίνδυνο που έρχεται! Θέλουν ανακούφιση και φως στο τούνελ και πιστεύουν όποιον τους το δώσει!
Οι Έλληνες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!
ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ,ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ,ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ! ,ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!
Όμως οι Λύσεις ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ!
Όσο δε σκέφτονται , δε ξέρουν και δε κρίνουν σωστα, τόσο θα πηγαίνουμε 4 χρόνια πίσω σε κάθε εκλογές. Και θα ζούμε την μέρα της μαρμότας!

Η Ελλάδα θέλει σταθερότητα! Και σύνεση! Και ψυχραιμία! Χωρίς αυτά θα είμαστε πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ!
Η Ελλάδα θέλει συνεργασία ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΞΗΓΓΕΙΛΕ!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΝΕΠΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Σε μία τέτοια συγκυρία αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά
Στην πολύ τιμητική πρόταση, να συμμετέχω στις παρούσες εκλογές, ως υποψήφια Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, με το ΚΙΝΑΛ δέχτηκα χωρίς ενδοιασμό!
Η πολιτική ξεκινάει από τους πολίτες και καταλήγει σε αυτούς. Δεν είναι ατομική υπόθεση είναι υπόθεση για το κοινό καλό και πρέπει να είναι συλλογική! Επομένως, όταν μας ζητείται να δώσουμε στο σύνολο, πρέπει να είμαστε στρατιώτες και με αυτή τη διάθεση “κατετάγην” !

Το κίνητρό μου είναι να προσπαθήσω να συνδράμω και να δώσω όλη μου την ενέργεια, γνώσεις, εμπειρία και δυναμική για να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ! ένα τοπίο θαμπό τα τελευταία χρόνια, ένα τοπίο χωρίς ορίζοντα! Ένα τοπίο στο οποίο όσοι μένουν έχουν χάσει τα δικά τους κίνητρα ενώ είναι πολλοί και σημαντικοί αυτοί που φεύγουν!

Γνωρίζω ένα προς ένα τα προβλήματα του τόπου μας, ως εργαζόμενη/επαγγελματίας, ως μέλος οικογένειας, ως μητέρα, ως μέρος ενός συνόλου που έχουν ξεσπάσει και ξεβράσει πολλά δεινά!
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ/ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ! Παντού στενάζουμε!
Χαμένες ευκαιρίες, χαμένα ΕΣΠΑ!

ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΛΕΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!
Χρειάζεται αντιμετώπιση και οχι ασυνέπεια.
Χρειάζεται κοινωνική μέριμνα, ενίσχυση της μεσαίας τάξης που εξουδετέρωσαν, δίκαιη και σταθερή φορολογία, επανδρωμένη υγεία, παδεία ισχυρή και πλείστα μέτρα για την καθημερινότητα, τα οποία από το πιο απλό, αυτό της αστικής μετακίνησης μέχρι το πιο σύνθετο της εξυπηρέτησης πολιτών σε διάφορες υπηρεσίες, ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΧΘΕΙ!
Χρειάζεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ γρήγορη και δίκαιη, χρειάζεται ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!
Χρειάζεται επιτέλους RESET!!!! ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΑ!
Χρειάζεται όμως και όλους εσάς ΝΑ ΜΑΘΑΙΤΕ ΤΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ, ΠΙΣΤΗ που έχει χαθεί τα τόσα χρόνια ανασφάλειας και ασυνέπειας!

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ! ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!! ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΜΑΖΕΙ ΞΑΝΑ!
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΩΝ!!!! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ! ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ!
Όλγα Τσιπτσέ του Νικολάου, γεννηθείσα στη Θεσσαλονίκη,με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών & κάτοικος Ελαιώνων Θεσσαλονίκης, έγγαμη μητέρα 2 τέκνων.
Νομικός (από το 2001) – Δικηγόρος LL.M. IHU, παρ’ Αρείω Πάγω. Ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου the MEDIlution team Law-Mediation-DataProtection. Ειδίκευση σε τομείς δικαίου: Προσωπικά Δεδομένα, Αστικό, Διοικητικό, Ποινικό, Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις, Τροχαία, Εργατικά, Διαμεσολάβηση, Δίκαιο Αλλοδαπών κ.α.
Φοίτηση σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Τίτλος: «LL.M. in Transnational and European Commercial Law, Banking Law, Arbitration/Mediation». Ειδίκευση σε τομείς διεθνούς εμπορικού και τραπεζικού δικαίου, διαιτησία και διαμεσολάβηση & “ΓΚΠΔ ΕΕ 2016/679”.
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ. Εκπαίδευση και Διαπίστευση στη Διαμεσολάβηση αστικών και εμπορικών Υποθέσεων από το Διεθνή φορέα κατάρτισης ADR group UK και Διαπίστευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πιστοποίηση στους άνω τομείς από τον Διεθνή φορέα InADR Chicago. Μετεκπαίδευση στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση και Ηλεκτρονική Επίλυση διαφορών O.D.R, από τους ίδιους ως άνω φορείς. Μετεκπαίδευση στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση από τον ελληνικό φορέα εκπαίδευσης του ΚΕ.ΔΙ.Πειραιά “theMediationLab”. Εκπαιδευθεισα ειδικώς σε χρηματοοικονομικά θέματα στο ΕΚΕΕΧΔ/ΕΕΤ. Διακριθείσα σε διαγωνισμό Διαμεσολάβησης (2015 Anatolia College).
D.P.O. exec./ GDPR Compliant expert.
Εκπαίδευση στον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό ΕΕ 2016/679 GDPR & Πιστοποίηση ως Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων στο Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΚΕΚ ΔΡΑΣΗ υπό την εκπαίδευση του Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωάννη Ιγγλεζάκη, ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ Freestudies /VELLUM/EUROPASS.
Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. GDPR Compliant Σύμβουλος (Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο,Οδοντιατρεία,Ιατρικά Κέντρα,Εταιρεία διοργάνωσης σεμιναρίων Pro Seminars, Ζαχαροπλαστεία, E-shops, κ.α)
Νομική Σύμβουλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ).
Εξωτερική Συνεργάτις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Τμήμα Κληροδοτημάτων&Υποτροφιών. Τακτικό μέλος Επιτροπής Ενστάσεων Κτηματολογίου AE. Εκπαιδεύτρια Νομικού Μέρους του Κανονισμού ΕΕ 2016/679 (GDPR) στο ΚΕΚ Le@rn’t στις Σέρρες και ΕΜΙ group στην Αθήνα, στο Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων, Καστοριάς, Βέροιας, Θεσσαλονίκης.
Δικαστική Αντιπρόσωπος σε Αρχαιρεσίες Συλλογικών Οργάνων/ Προεδρεύουσα Εφορευτικής Επιτροπής σε εκλογές Συλλογικών Οργάνων.
τ.Υπεύθυνη Κέντρου Διαμεσολάβησης & Τμήματος Εξυπηρέτησης Οφειλετών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Ιδρυτικό Μέλος& Προϊσταμένη του Μητρώου Διαμεσολαβητών του ΒΕΘ (Κε.Δια.ΒΕΘ& Τ.Ε.Ο.ΒΕΘ).
Ομιλώ την Ελληνική (μητρική), Αγγλική (άριστα), Γερμανική (καλά), έχω διδαχθεί Γαλλικά & Ιταλικά. Χειρίζομαι άριστα Η/Υ, word, internet κ.α.
Παίζω Πιάνο (7ετής φοίτηση Ωδείο Β.Ελλάδος). Οδηγώ ΙΧΕ & μοτοποδήλατο 50 cc.
Έχω παρακαλουθήσει πλείστα σεμινάρια ειδίκευσης.
Έχω λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πλείστε ημερίδες/ συνέδρια.
Είμαι μέλος σε οργανισμούς, ενδεικτικά ΟΠΕΜΕΔ, ΥΜΙ/ΙΜΙ.
Είμαι Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Ιδιωτικότητας β.ε. (ΙΝΕΠΙΔ Β.Ε./IPP NG).

Δείτε επίσης:
Υιοθετήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες άμεσα η εισήγηση της Εύας Καϊλή στην Επιτροπή Προϋπολογισμών
Απαγόρευσε η φρουρά της Βουλής στο Δημήτρη Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους Μετά τη
"Καταδικάζω την βεβήλωση της μαρμάρινης αναθηματικής πλάκας, που έστησε η τέως διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης
Να καθαιρεθεί η μαρμάρινη πλάκα του ψεύδους, που έστησε ο Γιάννης Μπουτάρης μπροστά από το
Σε συνέχεια της, σύμφωνα με ηλεκτρονικά μέσα, χθεσινής δήλωσης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης "Θα πρέπει να
Την εντονη αντίδραση και οργή του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου προκάλεσε η
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error