Η ιστορία της Κάτιας

Απόψεις Η δική σου ιστορία Κοινωνία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Κάτιας

Η Κάτια ρωτά συνεχώς τους πάντες αν είναι ωραία τα μαλλιά της, το μακιγιάζ της, τα ρούχα που φοράει ακόμη και τα παπούτσια της. Όλοι ξέρουν ότι έχει ανασφάλεια με την εικόνα της και ότι θέλει να τραβήξει την προσοχή πάνω της. Όπως λέει η ίδια, η εύθραυστη προσωπικότητά της οφείλεται στη μαμά της, η οποία δεν είναι σαν τις άλλες παραδοσιακές μαμάδες, που φτιάχνουν σπανακόπιτες και κουλουράκια.
Η μαμά της πάει γυμναστήριο, έχει μια ντουλάπα γεμάτη με ρούχα που ακολουθούν την τελευταία λέξη της μόδας, είναι εντυπωσιακότατη και όταν κυκλοφορούν μαζί όλοι κοιτάζουν τη μαμά και όχι την Κάτια. Μάλιστα στην εφηβεία που είχε σπυράκια, σιδεράκια και μερικά κιλά παραπάνω αυτό της είχε γίνει εφιάλτης. Οι φίλοι της Κάτιας μιλούσαν συνέχεια για τη μαμά της κι εκείνη ζήλευε, ένιωθε πολύ λίγη και πίστευε ότι δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει σαν εκείνη. Η μαμά της έλαμπε και η Κάτια ήταν το ασχημόπαπο που την ακολουθούσε. Θα προτιμούσε να έχει μια παραδοσιακή μαμά αλλά μεγαλώνοντας είδε ότι έχει και πολλά καλά η μαμά της.
Για παράδειγμα οι φίλες της συζητάνε μαζί της με κάθε λεπτομέρεια για τον καινούριο τους έρωτα. Εκείνη χαίρεται με έκδηλο ενθουσιασμό όταν της λένε πως περνάνε όμορφα με τα αγόρια τους, λες και είναι συνομήλική τους. Επίσης εκνευρίζεται με τον τύπο που δε θα στείλει μήνυμα και ξεφωνίζει από χαρά με καινούρια ρούχα της Κάτιας που κάποια τα δανείζεται κι εκείνη.
Φυσικά η Κάτια έχει πρόσβαση σε όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ της μαμάς που είναι ατελείωτα! Άλλοι θα χαίρονταν να έχουν μια τέτοια μαμά αλλά για την Κάτια είναι ένα μεγάλο βάρος.

Χαρά Ζήκα