Franz Ulrich Montgomery Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης : Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κρατήσει ο Covid-19

Κόσμος Κυρίως θέματα Υγεία
Επιμέλεια Lena Kyropoulou

Καλησπέρα σας! Το τελευταίο διάστημα, βρισκόμαστε όλοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα μας κατάσταση που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης. Οι περισσότεροι από μας έχουμε την αίσθηση ότι πρωταγωνιστούμε σε κάποιου είδους ταινία επιστημονικής φαντασίας και ότι σε λίγο θα πέσουν στην οθόνη μας οι τίτλοι του τέλους και θα ξυπνήσουμε. Δυστυχώς όμως, συνεχίζουμε να ζούμε στην επιστημονική μας πραγματικότητα που λέγεται καθημερινότητα. Αν ανταλλάξουμε απόψεις στο τι  ακούστηκε σχετικά με τις περιβόητες Θεωρίες συνωμοσίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων ή Κερδοσκοπία έναντι μεγάλων γεωπολιτικών παιχνιδιών θα καταλήγαμε ότι η οιαδήποτε υπερβολή ξεπέρασε κατά πολύ τη φαντασία. Άλλες πάλι τοποθετήσεις υποστηρίζουν, ότι είναι η ώρα της Νέμεσις για τον άπληστο και αχόρταγο τρόπο που φερθήκαμε στον πλανήτη και στα πλάσματά του. Λες και το οικόπεδο που λέγεται γη, δε μας έφτανε και ολοένα απομυζούσαμε κι άλλες τόσες πηγές ανατροφοδότησής του, αλλά ξεχάσαμε ότι δεν είναι ανεξάντλητες!Με λίγα λόγια… Πληρώνουμε την απληστία μας! Δεν υπολογίσαμε καθόλου ότι είμαστε κι εμείς ένα μέρος και μόνο του οικοσυστήματος που αν δεν αντιδράσουμε εγκαίρως θα πάρει τα ηνία της αυτόματης προστασίας του. Όσες χώρες υπήρξαν βραδυφλεγείς στα μέτρα απέναντι στους πολίτες, αυτή τη στιγμή μεταφέρουν τις σωρούς των θυμάτων της πανδημίας του Covid-19. Η Ιταλία κοντεύει να ξεπεράσει σε θνησιμότητα ακόμη και την Ουχάν της Κίνας, από όπου ξεκίνησε και η παρθενογένεση του ιού. Τραγικά ρεκόρ αύξησης των κρουσμάτων σημειώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η Γαλλία. Ένα από τα μεγαλύτερα θανάσιμα πλήγματα στην ιστορία της καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση η Αμερική, με τους θανάτους να φαίνονται ένα ατελείωτο θρίλερ, που θα ζήλευε και ο πιο ταλαντούχος σεναριογράφος ταινιών τρόμου.

Οφείλουμε να οπλιστούμε με νέο θάρρος και αντοχές. Μόλις πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης O Dr.  Frank Urlich Montgomery, εκτίμησε ότι θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε κάπως τη φρενίτιδα του ιού περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Στη συνέντευξη που έδωσε κατά τη ζεύξη που είχε με την τηλεοπτική εκπομπή Phoinix vor Ort είπε τα εξής: “Αυτή τη στιγμή εμείς οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουμε τα ηνία, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Εμείς οι Ειδικοί Επιστήμονες και φορείς  Υγείας, οφείλουμε να δώσουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες στο λαό για να δει τι ειλικρινά καλείται να αντιμετωπίσει και το πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί. Είμαι σίγουρος, ότι πάρα πολλοί θα φτάσουν στα όριά τους, αλλά οφείλουν να επιδείξουν θάρρος και ψυχική ανθεκτικότητα. Βλέπω ότι όλοι μας θα αναπροσαρμόσουμε τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας λόγω συνθηκών. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του ιού. Βλέπουμε με το παράδειγμα πάρα πολλών ανθρώπων, ότι η ίδια η κοινωνία οφείλει να σταθεί στο πλευρό των αδύναμων. Σε μία πανδημία ξεσπάει πάντα μία χαοτική κατάσταση, αλλά ας δείξουμε σοβαρότητα και πειθαρχία. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε σε σημαντικό βαθμό τον ιό”.

 

 

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης ρίχνοντας μία ματιά στο βιογραφικό του σημείωμα.

PROF. DR. MED. FRANK ULRICH MONTGOMERY Radiologist Chair of Council, World Medical Association President, Standing Committee of European Doctors (CPME)1952 Born in Hamburg

1972 – 1979 Studies of Medicine in Hamburg and Sydney

1979 – 1986 Specialization in Radiology, Hamburg

1986 – 2018 Consultant in Radiology, University Hospital Hamburg Eppendorf

1984 – 2017 Chairman of „Marburger Bund“; Association and Trade Union of Hospital Physicians /Hamburg

1989 – 2007 Chairman Marburger Bund, Federal Organization                                                                              1987 – 2002 Board Member Bundesärztekammer

2006 – 2019 Board Member Bundesärztekammer

(German Medical Association GMA) Since 2019 Honorary Board Member Bundesärztekammer (German Medical Association GMA) 1994 – 2002 and 2006 – 2018 President Ärztekammer Hamburg (HMA) State Regulatory Body.  2007 – 2011 Vice-President Bundesärztekammer (GMA) 2011 – 2019 Since 2019 President Bundesärztekammer (GMA) Honorary President Bundesärztekammer (GMA) Since 2011 Member of Supervisory Board Deutsche Apotheker- und Ärztebank e.G. Düsseldorf (Apo Bank) Since 2017 Chair of Supervisory Board Deutsche Apotheker- und Ärztebank e.G. Düsseldorf (apoBank) Since 1988 Delegate of GMA to the Standing Committee of Doctors in EU (CPME) 2008 – 2018 Vice-President / Treasurer CPME Since 2019 President CPME 2014 – 2019 Vice-Chair of Council, World Medical Association (WMA) Since 2019 Chair of Council, World Medical Association (WMA).

Δεν είμαι φίλος κανενός Lockdown”, λέει ο Frank Ulrich Montgomery. Αλλά δυστυχώς καλούμαι να συνηγορήσω, ότι απαιτούνται άμεσα δραστικά μέτρα για την ανάσχεση της αλυσίδας εξάπλωσης του ιού. Ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω την αδικαιολόγητη αυτή συμπεριφορά-στάση της μη συνειδητά υπεύθυνης κοινωνίας. Κάθε μορφής Lockdown είναι ένα μέτρο απόγνωσης, αλλά αποτελεί και την έσχατη λύση πριν ξεσπάσει το απόλυτο χάος σε μία πανδημία.

Αντλήστε λοιπόν εκ νέου κουράγιο γιατί το χρωστάμε στην ίδια τη ζωή, η οποία αν μη τι άλλο μας θέλει μαχητές και λάτρεις της ελπίδας. Πίστη λοιπόν, και σίγουρα αυτό το διάστημα της αναγκαστικής προς ιδίων και γενικόν όφελος, μας διδάσκει να μετράμε διαφορετικά τόσο το χρόνο, αλλά και την αξία τόσο των πλασμάτων, όσο και των πραγμάτων. Τέλος λοιπόν στις πλασματικές ανάγκες και αναστοχασμός των αληθινών προτεραιοτήτων μας στη ζωή.

Κλείνουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι. Garry Moor and the sun will sign on you.  Ο ήλιος θα λάμψει

επάνω σου. Θα είμαστε εκεί να απολαύσουμε τη θέα της στιγμής…. Μη λείψει κανείς!

 Την αλήθεια μας

Lena Kyropoulos & Personalities Team