Έρχονται… οι ” Θεοί του Ολύμπου “

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτισμός

Έρχονται… οι ” Θεοί του Ολύμπου ”

Με στόχο το ταξίδι σε μια “θεϊκή εμπειρία” ξεκινάει αύριο 4 Οκτωβρίου 2019 το θεματικό πάρκο ” Θεοί του Ολύμπου” που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου 2020.
Το θεματικό πάρκο εκτείνεται σε μια έκταση 2.100 τ.μ και θα περιλαμβάνει επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις μεταξύ των οποίων οι 12 Θεοί του Ολύμπου θα «ζωντανέψουν» και θα μας πουν τις ιστορίες τους. Ακόμα, γνωστοί καλλιτέχνες έχουν χαρίσει τις φωνές τους στους 12 Θεούς , μεταξύ των οποίων είναι ο Αιμίλιος Χειλάκης που θα κάνει το Δία, η Μαρία Σολωμού θα κάνει την Ήρα και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θα κάνει τον Απόλλωνα .
Μάλιστα , ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει τα τελευταία χρόνια ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στα θεματικά πάρκα, τονίζοντας ότι έχουν έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα . Ακόμα, ανέφερε ότι στους “Θεούς του Ολύμπου” θα υπάρχουν 2 διαφορετικές ξεναγήσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους.
Από την πλευρά του , ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος, τόνισε πως οι ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι αποδέκτες της ζήτησης των επισκεπτών για events και γι’ αυτό κάθε τι ελκυστικό και νέο θα το αγκαλιάζουνε.
Τέλος , ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Θάνος Βερέμης σημείωσε πως η αρχαία μυθολογία είναι το αποτύπωμα της Ελλάδας ανά τους αιώνες και συνεχώς επανέρχεται , ενώ επίσης έκανε και μια διάκριση ανάμεσα στους Θεούς αναφέροντας πως ο χειρότερος Θεός είναι ο Άρης , γιατί βάζει τους ανθρώπους να πολεμούν και η πιο δίκαια θεά είναι η Αθηνά .
Το θεματικό πάρκο είναι μια παραγωγή της Placebo Events, πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού .
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής :
Γενική είσοδος : 8 €
Οικογενειακό για 3 άτομα : 22 €
Οικογενειακό για 4 άτομα : 28€
Ομαδικά : 7€
Άνεργοι ( με επίδειξη της κάρτας ανεργίας ) : 6€
Ειδικά εισιτήρια ( παιδιά κάτω των 3 ετών , ΑμεΑ ) : Δωρεάν
Επιπλέον , θα υπάρχει και ελεύθερο πάρκινγκ με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου. Το πάρκο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 09:00 πμ.

Μαργαρίτα Τσόχατζη