Έπαψε η ποινική δίωξη του Νίκου Γεωργιάδη λόγω …. παραγραφής, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Κυρίως θέματα Πολιτική

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγραφεί, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» , με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, στην υπόθεση που «σόκαρε» την Ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο, με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Γεωργιάδη.

Ο κος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2019, σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων.

Ο προβληματισμός όμως παραμένει, γιατί επί της ουσίας ο κος Γεωργιάδης δεν αθωώθηκε , αλλά απλά έπαψε η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.