Δραματική έκκληση της μητέρας του για άμεση οικονομική βοήθεια στον φοιτητή Ηλία Κουτσιμάνη που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στην σπονδυλική στήλη

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

Δραματική έκκληση της μητέρας του για άμεση οικονομική βοήθεια στον φοιτητή Ηλία Κουτσιμάνη που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στην σπονδυλική στήλη

Δραματική έκκληση προς την κοινή γνώμη  τους θεσμικούς φορείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για οικονομική βοήθεια προκειμένου να υποβληθεί σε άμεση  χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη ο Ηλίας Κουτσιμάνης 19 ετών φοιτητής Παιδαγωγικού του ΑΠΘ  ,απευθύνει με ανοικτή επιστολή της ,η μητέρα του Αθηνά Πετρίδου,

Στην επιστολή της η κ. Πετρίδου αναφέρεται στην ανάγκη άμεσης μετάβασης του γιου της στο Ανόβερο της Γερμανίας ,στο ιατρικό διαγνωστικό κέντρο ΙΝΙ προκειμένου να χειρουργηθεί για την αφαίρεση μεγάλου κακοήθους όγκου στην σπονδυλική στήλη ,έχοντας στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου τα αποτελέσματα της βιοψίας που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως σήμερα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της κρισιμότητας της όλης κατάστασης είναι πως ο Ηλίας Κουτσιμάνης ,χειρουργήθηκε ανεπιτυχώς στην Θεσσαλονίκη,στο νοσοκομείο ” Παπαγεωργίου ” και ακτινοβολήθηκε με φωτόνια χωρίς οι γιατροί όπως αναφέρει η μητέρα του φοιτητή να μπορεί να κάνουν  κάτι παραπάνω και έτσι η ίδια αποφάσισε να μεταβεί την περασμένη εβδομάδα  στο ιατρικό διαγνωστικό κέντρο ΙΝΙ που βρίσκεται στο Αννόβερο της Γερμανίας,προκειμένου να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση ο φοιτητής ,όπως στο παρελθόν σε ηλικία 10 ετών που υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης  από τον εγκέφαλο γλοιβλαστώματος grate 4.

Όμως η εμφάνιση νέου όγκου στον αυχένα του Ηλία ,που δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή ως αποτέλεσμα της τοξικότητας από τις πρώτες ακτινοβολίες που είχε υποβληθεί, επιβάλλουν την άμεση μεταφορά του στο Αννόβερο της  Γερμανίας,προκειμένου να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη.

Παράλληλα σε σχετική συνομιλία της κ. Πετρίδου με τους γιατρούς, της ανέφεραν πως υπάρχουν ελπίδες για την αποκατάσταση της υγείας του φοιτητή, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και η διαδικασία υποβολής σε ακτινοβολίες στην κοντινή πόλη του Μαγδεμποργκ. Δυστυχώς όμως οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση του Ηλία,δεν χορηγούν τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου ο ΕΟΠΠΥ να καλύψει τα  έξοδα διαμονής και μεταφοράς που χρειάζονται για την επέμβαση που πρέπει άμεσα να υποβληθεί, και που υπολογίζονται στα 110000 €.

Συγκεκριμένα πρέπει να καταβληθούν 55000 € για το χειρουργείο, 550000 € για την επέμβαση των ακτινοβολιών, τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής, στους τρεις μήνες παραμονής που απαιτούνται στην  Γερμανία,προκειμένου να υποβληθεί σε νέα  χειρουργική επέμβαση ο Ηλίας Κουτσιμάνης.

Έτσι έχοντας να αντιμετωπίσει τον δικό του ” Γολγοθά ” ο Ηλίας,μετά την επιτυχημένη επέμβαση που υποβλήθηκε στα 10 του  χρόνια ,η μοίρα του έδωσε ένα ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα ,αφού εξαιτίας ιατρικού λάθους ,μετά από την επέμβαση που έγινε στην Ελλάδα από νευροχειρούργο σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε η μητέρα του ,από το ιατρικό κέντρο του Αννόβερου της Γερμανίας, υπολειτουργεί το αριστερό χέρι ,και το δεξί είναι ακίνητο,επειδή ο ιατρός που πραγματοποίησε την επέμβαση,θεώρησε σωστό να κόψει το νεύρο κίνησης.

Με βάση την περιγραφή  αυτή, για την εξέλιξη της υγείας του γιου της , η μητέρα του Αθηνά Πετρίδου  απευθύνει δραματική έκκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για οικονομική βοήθεια προκειμένου άμεσα να μεταφερθεί στο ιατρικό διαγνωστικό κέντρο του Αννόβερου της Γερμανίας, για να  υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην σπονδυλική στήλη .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Αθηνά Πετρίδου μητέρα του φοιτητή Παιδαγωγικού του ΑΠΘ, στα τηλέφωνα : 6972925498, 2310618395.