Δήμος Θεσσαλονίκης – Μωυσίδης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα το μεταναστευτικό

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Μωυσίδης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα το μεταναστευτικό

“Ολοένα και αυξάνονται τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς”, τονίζει σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν επιτήδειοι διέδωσαν ψευδείς πληροφορίες αναφέροντας ότι η Ελλάδα θα άνοιγε τα σύνορά της, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την παρουσία πλήθους ανθρώπων στην περιοχή με σκοπό να φύγουν προς χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες ανησυχητικών επεισοδίων στην περιοχή των Διαβατών από μετανάστες που εξεγείρονται, υποκινούμενοι από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Και αυτό καθότι η χώρα μας αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό ζήτημα με προχειρότητα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν τα συγκεκριμένα γεγονότα με έκδηλη ανησυχία. Ας αποφασίσουν επιτέλους οι κυβερνώντες τι θέλουμε να πράξουμε ως χώρα και ας πούμε και στην Ε.Ε. ποιες είναι οι δυνατότητες απορρόφησης και ένταξης των προσφύγων στην Ελλάδα. Είναι απαραίτητο να υπάρξει σοβαρότητα και σεβασμός από μία χώρα που στερείται μεταναστευτικής πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσίδης.