Ρωσικά αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Κόσμος Κυρίως θέματα

Η Ρωσία επεκτείνει τη λίστα της με επίσημους της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, ως αντίποινο για τις απαγορεύσεις της ΕΕ κατά Ρώσων, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

“Πρόσφατα η ΕΕ έλαβε ένα αριθμό αποφάσεων για εφαρμογή μονομερών απαγορευτικών μέτρων κατά ορισμένων Ρώσων πολιτών. Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν στη βάση αβάσιμων και πολλές φορές παράλογων κατηγοριών κατά συμπατριωτών μας”, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σημείωσε πως η Ρωσία προειδοποίησε επανειλημμένα την ΕΕ να μην χρησιμοποιήσει το μέτρο των μονομερών κυρώσεων που είναι κατά του διεθνούς δικαίου.

“Σε σχέση με τις αποφάσεις της ΕΕ είπαμε ανοικτά ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα για ανάλογα αντίποινα. Η ρωσική πλευρά έχει λάβει μια απόφαση για επέκταση της λίστας που υπάρχει, στο πλαίσιο των αντιποίνων, με αξιωματούχους χωρών και θεσμών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται να εισέλθουν στη Ρωσία. Ο αριθμός των ονομάτων στη ρωσική λίστα έχει αυξηθεί ώστε αυτή να είναι ισότιμη με αυτήν της ΕΕ”, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί στο γραφείο της ΕΕ στη Ρωσία, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΠΗΓΗ politis