Παγκόσμια πρώτη: Στους δρόμους του Τόκιο τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό

Κόσμος

Αποστολή εξετελέσθη: Το Τόκιο έκανε άλλο ένα βήμα ετοιμότητας για τους Ολυμπιακούς του 2020, με την κυκλοφορία των πρώτων αυτόνομων ταξί στους χαώδεις δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας.
Το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό παρέλαβε τους επιβάτες του, κινήθηκε χωρίς απρόοπτα στους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας και τους οδήγησε στον προορισμό τους.

Η ZMP, η εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και η εταιρεία ταξί Χινομάρου Κότσου ανακοίνωσαν πως τα ταξί χωρίς οδηγό και με αυτόματο σύστημα πληρωμής πέρασαν τους απαραίτητους ελέγχους και ολοκλήρωσαν τις πρώτες ρεαλιστικές διαδρομές τους στην κίνηση του Τόκιο.

Το, εξοπλισμένο με αισθητήρες, μινιβάν πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια ημερησίως, σε μία απόσταση 5,3 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Οτεμάτσι και Ροπόνγκι. 1.500 άνθρωποι έκαναν αίτηση για τα 96 προγραμματισμένα δρομολόγια στα συγκεκριμένα προάστια.

Τόκιο 2020: Γιατί αυτοί οι Ολυμπιακοί κερδίζουν το «χρυσό» στην καινοτομία

Για προληπτικούς λόγους, ένας οδηγός και ένας συνοδηγός βρίσκονταν στο όχημα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – αν και, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν απρόοπτα.

Οι επιβάτες ξεκλειδώνουν μόνοι της πόρτες και πληρώνουν μέσω ειδικής εφαρμογής τα κόμιστρα – περίπου 13 δολάρια η μονή διαδρομή. «Ήταν τόσο φυσικό που σχεδόν ξέχασα πως δεν υπήρχε οδηγός», είπε στο πρακτορείο Kyodο ένας από τους τυχερούς επιβάτες.

Άλλο ένα «πολύτιμο βήμα» προς την ημέρα που η αυτόνομη οδήγηση θα γίνει πλήρως εμπορική, χαρακτήρισε το πείραμα ο πρόεδρος της Χινομάρου Κότσου, Καζουτάκα Τομίτα.

Θα ακολουθήσουν και άλλα δοκιμαστικά δρομολόγια σε διαφορετικές διαδρομές ενώ αναμένεται η κυκλοφορία ανάλογων οχημάτων από άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Πρόκειται για άλλο ένα τιτάνιο τεχνολογικό επίτευγμα από τους Ιάπωνες, δεδομένου πως γίγαντες της τεχνολογίας – όπως οι Google, Apple, Uber – αλλά και της αυτοκίνησης – BMW, Toyota, Mercedes – διαγκωνίζονταν για την πρωτιά της αυτόνομης μεταφοράς.

ΠΗΓΗ /www.cnn.gr

Δείτε επίσης:
Ο γερουσιαστής Chuck Grassley ψάχνει για δεδομένα της Zolgensma της Novartis Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Κίνα ώρα μηδέν - Μία χώρα, δύο συστήματα! Ο τελευταίος βρετανός κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ
Το αίμα του Μπολσονάρο! Λονδίνο διαμαρτυρίες για την αλλαγή του κλίματος στην πρεσβεία της Βραζιλίας
Σάββας Καλεντερίδης Τη στιγμή που όλοι μας σε Λευκωσία και Αθήνα είμαστε απασχολημένοι με τα
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΤΣΙΚΟ ΣΙΜΠΙΛΙΟ Το Σάββατο έφυγε από την ζωή ο Τσίκο
Οι ψυχές της Μεσογείου! Σταματήστε να δαιμονοποιείτε τους ανθρώπους! Το Open Arms χωρίς λιμάνι…. Ο
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα