Παγκόσμια πρώτη: Στους δρόμους του Τόκιο τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό

Κόσμος

Αποστολή εξετελέσθη: Το Τόκιο έκανε άλλο ένα βήμα ετοιμότητας για τους Ολυμπιακούς του 2020, με την κυκλοφορία των πρώτων αυτόνομων ταξί στους χαώδεις δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας.
Το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό παρέλαβε τους επιβάτες του, κινήθηκε χωρίς απρόοπτα στους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας και τους οδήγησε στον προορισμό τους.

Η ZMP, η εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και η εταιρεία ταξί Χινομάρου Κότσου ανακοίνωσαν πως τα ταξί χωρίς οδηγό και με αυτόματο σύστημα πληρωμής πέρασαν τους απαραίτητους ελέγχους και ολοκλήρωσαν τις πρώτες ρεαλιστικές διαδρομές τους στην κίνηση του Τόκιο.

Το, εξοπλισμένο με αισθητήρες, μινιβάν πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια ημερησίως, σε μία απόσταση 5,3 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Οτεμάτσι και Ροπόνγκι. 1.500 άνθρωποι έκαναν αίτηση για τα 96 προγραμματισμένα δρομολόγια στα συγκεκριμένα προάστια.

Τόκιο 2020: Γιατί αυτοί οι Ολυμπιακοί κερδίζουν το «χρυσό» στην καινοτομία

Για προληπτικούς λόγους, ένας οδηγός και ένας συνοδηγός βρίσκονταν στο όχημα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – αν και, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν απρόοπτα.

Οι επιβάτες ξεκλειδώνουν μόνοι της πόρτες και πληρώνουν μέσω ειδικής εφαρμογής τα κόμιστρα – περίπου 13 δολάρια η μονή διαδρομή. «Ήταν τόσο φυσικό που σχεδόν ξέχασα πως δεν υπήρχε οδηγός», είπε στο πρακτορείο Kyodο ένας από τους τυχερούς επιβάτες.

Άλλο ένα «πολύτιμο βήμα» προς την ημέρα που η αυτόνομη οδήγηση θα γίνει πλήρως εμπορική, χαρακτήρισε το πείραμα ο πρόεδρος της Χινομάρου Κότσου, Καζουτάκα Τομίτα.

Θα ακολουθήσουν και άλλα δοκιμαστικά δρομολόγια σε διαφορετικές διαδρομές ενώ αναμένεται η κυκλοφορία ανάλογων οχημάτων από άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Πρόκειται για άλλο ένα τιτάνιο τεχνολογικό επίτευγμα από τους Ιάπωνες, δεδομένου πως γίγαντες της τεχνολογίας – όπως οι Google, Apple, Uber – αλλά και της αυτοκίνησης – BMW, Toyota, Mercedes – διαγκωνίζονταν για την πρωτιά της αυτόνομης μεταφοράς.

ΠΗΓΗ /www.cnn.gr

Δείτε επίσης:
Ούρλιαζε για δέκα λεπτά. Κέρδισε 768 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα ειναι εξωπραγματικά! Ενας 24χρονος άνδρας
Νέες διαστάσεις παίρνει στην Κύπρο η υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου με θύματα γυναίκες από
Ανησυχία για την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο και στην
Αυτή την φορά στο νότιο τμήμα της χώρας. Σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της
Πάνω από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 450 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε
Κοινοποιήστε το άρθρο:
Ρούχα και φορέματα