Ο Ακάρ απειλεί με εισβολή στην Κύπρο αλλά δεν τολμά ούτε στη Συρία να “βάλει πόδι”

Κόσμος

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επαναλαμβάνει σχεδόν κάθε ημέρα τις απειλές περί νέου Αττίλα στην Κύπρο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι άλλο 1974 κι άλλ0 2019.

Η “κολλημένη βελόνα” του Ακάρ έχει να κάνει όχι μόνο με το άγχος της Τουρκίας να δηλώνει παρούσα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, από την οποία είναι προς το παρόν απούσα. Έχει να κάνει και με το μεγάλο πρόβλημα της “ζώνης ασφαλείας” στη Συρία. Εκεί όπου η Τουρκία απειλεί εδώ και ένα χρόνο να κάνει εισβολή αλλά όλο το αναβάλει.

Εδώ στην Ελλάδα λογικά δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην επαναλαμβανόμενη “απειλή” για την Κύπρο. Έτσι γίνεται τώρα και με την ομιλία Ακάρ στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Κωνσταντινούπολης, που έγινε χθες.

Σ΄ αυτή την ομιλία ο Ακάρ επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στη βόρεια Συρία. Έκανε λόγο για δημιουργία ζώνης ασφαλείας 30-40 χλμ. Σε μια κρίση …ειλικρίνειας ο Ακάρ παραδέχτηκε ότι ο απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι η “εκκαθάριση” των Κούρδων.

“Ο απώτερος στόχος μας είναι να τερματίσουμε την παρουσία PKK / PYD / YPG στη βόρεια Συρία, να δημιουργήσουμε έναν ειρηνικό διάδρομο και να διασφαλίσουμε ότι οι πρόσφυγες της Συρίας στη χώρα μας θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους”, είπε.

ΠΗΓΗ militaire

Δείτε επίσης:
Οι Έλληνες ανταποκριτές και η Τουρκική προπαγάνδα Είναι σαφές ότι κινδυνεύει η ζωή των ανταποκριτών
Η Άγκυρα συνεχίζει το ανατολίτικο παζάρι με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, καθώς φέρεται να
Η Τουρκία δεν ερμηνεύει την δήλωση του Λευκού Οίκου για την εισβολή στη Συρία ως
Μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter μεταδίδουν ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση
Παράνομες θεωρούν οι ΗΠΑ τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ, ανοικτά της Καρπασίας, και παροτρύνουν
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error