Η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Βορειοανατολική Συρία

Κοινωνία Κόσμος Κυρίως θέματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 12/10/2019
Η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Βορειοανατολική Συρία, που έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο νέο κύμα προσφύγων ξεριζωμένων από τις πατρίδες και τα σπίτια τους αλλά φυσικά και την απώλεια ζωής άμαχου πληθυσμού της περιοχής.

Η εδώ και καιρό προγραμματισμένη επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στην Β.Α. Συρία, με διακηρυγμένο στόχο να αποτραπεί η δημιουργία «τρομοκρατικού διαδρόμου» και να «φέρει την ειρήνη» στην περιοχή, μόνο ειρηνευτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι προφανές ότι η εν λόγω στρατιωτική επιχείρηση γίνεται με σκοπό τον αφανισμό της κουρδικής μειονότητας (και όχι μόνο) στην Συρία… Υπάρχουν μαρτυρίες για σκόπιμες επιθέσεις κατά αμάχων και συγκεκριμένα κατά χριστιανικών μειονοτήτων που περιλαμβάνουν και τους Αρμένιους συμπατριώτες μας που ζουν στην περιοχή.

Η διεθνής κοινότητα για ακόμα μία φορά παραμένει σιωπηλή και άβουλη, σε ρόλο απλού θεατή…

Δυστυχώς, μπορούμε από τώρα να αντιληφθούμε την έκβαση της συγκεκριμένης επιχείρησης κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία.

Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι η εισβολή στην Κύπρο το 1974 ξεκίνησε έχοντας τις ίδιες «ειρηνευτικές» προθέσεις, ενώ εάν ξετυλίξουμε το νήμα του χρόνου θα δούμε πως και οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, του Ποντιακού Ελληνισμού και των Ασσυρίων στις αρχές του 20ου αιώνα βασίστηκαν ομοίως στην πάγια φασιστική και απάνθρωπη πρακτική της Τουρκίας, την πολιτική της εθνοκάθαρσης.

Τα εγκλήματα του παρελθόντος μένουν ατιμώρητα και γι’ αυτό ο θύτης, η Τουρκία, σαν κατά συρροή δολοφόνος, συνεχίζει να εφαρμόζει την ακραία επεκτατική της πολιτική γνωρίζοντας πως για ακόμα μία φορά θα της δοθεί «άσυλο» από την διεθνή κοινότητα.

Ο Παντουρκισμός είναι διαχρονικός… Η διεθνής απάθεια και κυνικότητα επίσης…

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!

-ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ