Τι γίνεται όταν ο νόμος δεν έχει λογική ; – Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Είδαμε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και για πολλά από αυτά έχουμε τις ενστάσεις μας, αλλά και τις απορίες μας, για το ποιος «ευφυής» νους τα σκέφτηκε.
Για παράδειγμα, επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 4 Μαΐου και μετά χωρίς ειδοποίηση στο 13033, αλλά πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των δυο μέτρων του ενός από τον άλλο χωρίς καμία εξαίρεση. Μα πρέπει να είναι ανόητος αυτός σκέφτηκε ότι ακόμα και ένα ζευγάρι πρέπει να τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας, αφού με τον ίδιο άνθρωπο ζεις μέσα στο σπίτι, μοιράζεσαι το ίδιο κρεβάτι, αλλά όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο, θα πρέπει να φοράς τη μάσκα και να κρατάς απόσταση ακόμη και από το σύντροφό σου.
Στα ταξί θα επιτρέπεται να συνυπάρχουν μόνο ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο. Κι αν ένα ζευγάρι θέλει να μετακινηθεί για να πάει στο γιατρό για προγραμματισμένες εξετάσεις και χρειάζεται συνοδεία από το σύντροφό του ή ακόμη και για μια επίσκεψη, τι θα γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση; Θα υποχρεούνται να μετακινηθούν με δυο ταξί;
Για τις ευπαθείς ομάδες, η κυβέρνηση καλεί τους άνω των 65 να κάτσουν σπίτι. Αν λοιπόν υπακούσουν οι άνω των 65, θα πρέπει λοιπόν να ξυπνήσουν τα συνδικάτα ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ από τα λήθαργο που βρίσκονται, και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, σε όσους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θέλουν ακόμη δυο χρόνια για τη σύνταξη από τα 65 έως τα 67, να τους στέλνει το κράτος το μισθό στο σπίτι, τουλάχιστον έως ότου λήξει η πανδημία ή έως ότου συνταξιοδοτηθούν. Προφανώς αυτός που έκανε αυτή την εισήγηση, είχε μεσάνυχτα για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά πέρασε από τόσα χέρια το κείμενο, κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι ανάμεσα σ’ αυτούς που καλεί να μείνουν σπίτι υπάρχουν και εργαζόμενοι;
Για τα παιδιά στο σχολείο θα τηρούνται αυστηρά μέτρα, με ελάχιστα θρανία, όπου θα κάθονται ένα- ένα, αλλά έξω θα γίνεται του συνωστισμού, αφού θα μπορούν να παίξουν κατά μπουλούκια σε πάρκα και πλατείες.
Φίλος ψυχίατρος που ρωτήθηκε για το πώς χαρακτηρίζει αυτές τις αστοχίες, είπε ότι, «αυτοί που τα σχεδίασαν, διακατέχονται από ομαδική υστερία και κατευθυνόμενη ηλιθιότητα».
Πολύ φοβάμαι πως έχει δίκιο και δυστυχώς το επόμενο διάστημα θα δούμε τα κρούσματα από τον ιό, να αυξάνονται αλματωδώς. Δυστυχώς αυτό που κυριάρχησε σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η φασιστική αντίληψη του Σόϊμπλε, που είπε, «δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν εμπρός στην ανθρώπινη ζωή».

 

Διαβάστε επίσης :

Θα γίνει της κακομοίρας, με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν σε μπαρ κι εστιατόρια. – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Κέρκυρα – Ισόβια κάθειρξη στον 52χρονο πατέρα που δολοφόνησε την ίδια του την κόρη.