Mary’s Notes – Restart σημαίνει επανεκκίνηση!

Γράφει η Μαίρη Λεριά

Restart σημαίνει επανεκκίνηση! Και κάπως έτσι το έχω προσδιορίσει στο μυαλουδάκι μου. Κάνω επανεκκίνηση και αρχίζω και πάλι από την αρχή. Αυτή η επανεκκίνηση ορίζεται ως ένα νέο ξεκίνημα που το έχεις ανάγκη. Το χρειάζεσαι. Το διεκδικείς. Συνήθως το Restart το αποζητάς μετά από δύσκολες καταστάσεις. Μια απώλεια,ένα χωρισμό,μια επαγγελματική αλλαγή. Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σου και σου προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα . Αλλά κυρίως το αποζητάς όταν νιώθεις ότι έχεις πιάσει πάτο. Πιο χάλια δεν γίνεται.
Λογικό θα μου πεις! Υπάρχει περίπτωση κάποιος να περνάει όμορφα,να χαμογελάει ,να χαίρεται και να θέλει να κάνει restart;
No way! Το restart το χρειάζεσαι όταν νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά. Από το κακό στο χειρότερο. Όταν τίποτα δεν σε ικανοποιεί.
Προσωπικά εκτιμώ ότι το Restart το πραγματοποιείς σε δύο περιπτώσεις. Κυρίως. Γιατί πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν τον οποίο κανόνα.
Περίπτωση 1η. Έχεις βαλτώσει. Τα ίδια και τα ίδια. Τίποτα καινούργιο στη ζωή σου. Η ίδια βαρετή δουλειά. Η ίδια μίζερη καθημερινότητα. Η ίδια χλιαρή ερωτική συζυγική σχέση, η απλή σχέση (δεν είναι μόνο οι συζυγικές χλιαρές) Είσαι στα πρόθυρα κατάθλιψης. Η τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Το πρωί δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και νυστάζεις 24 ώρες το 24ωρο. Αντιθέτως το βράδυ δεν κλείνεις μάτι. Εννοείται ότι δεν έχεις διάθεση να βρεθείς με φίλους,να πας στη δουλειά (καλά αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς να έχεις πιάσει πάτο) να περιποιηθείς εσένα!
Θέλεις μια Αλλαγή! Η μάλλον πολλές αλλαγές! Ε !αυτό που νιώθεις έχω να σου πω οτι έχει όνομα! (Όχι κατάθλιψη,αμέσως ,όλοι ψυχολόγοι γίναμε) Ονομάζεται επανεκκίνηση! Τι κάθεσαι; ξεκίνα το restart, επανεκκίνηση (what ever) και με τις ευχές μας!
Περίπτωση 2η. Μόλις χώρισες. Μόλις απολύθηκες. (ή και τα δύο μαζί, που να μην σου τύχει) Α!! Δεν θέλω να σε προ καταβάλω αλλά…..τα καλύτερα restart γίνονται μετά από χωρισμούς. Κυρίως από χωρισμούς που ήθελες αλλά δεν τολμούσε να ζητήσεις . Από χωρισμούς που προκάλεσες και ένιωσες μια (αχ!) απέραντη ανακούφιση όταν ήρθαν. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε ερωτικούς χωρισμούς. Υπάρχουν και τα επαγγελματικά διαζύγια ξέρεις εκτός από τα συζυγικά. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις το Restart Επίβαλεται!
Τα κοινά σημεία αρκετά έως πολλά. Καταρχάς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει αλλαγή στέγης. Συζυγικής η επαγγελματικής.
Επίσης αλλαγή ενδιαφερόντων και προσώπων. Ερωτικών στην μια περίπτωση , επαγγελματικών στην άλλη.(ή και τα δύο μην σου πω) Όλο αυτό μόνο καλό μου ακούγεται. Διότι το Restart θέλει αλλαγές. Πώς να γίνει το έρημο το Restart αν εσύ βαδίζεις στα βολικά,γνωστά και ήρεμα μονοπάτια σου;
Εκεί είναι όλο το παιχνίδι.
Κάθε αρχή και δύσκολη. Αλλά εσύ θα σκεφτείς ότι τα όμορφα πάντα ξεκινάνε δύσκολα. Καλά όχι και πάντα. Αλλά κάπως αισιόδοξα πρέπει να κλείσω το θέμα restart .
Ανεξάρτητα πάντως από τις περιπτώσεις οι ειδικοί (βλέπε ψυχολόγοι) υποστηρίζουν ότι τα restart συνήθως γίνονται αρχή της χρονιάς ή τον Σεπτέμβριο. Προσωπικά θεωρώ ότι η Άνοιξη ως εποχή αναγέννησης θα ήταν ιδανική για νέα ξεκινήματα ( και ναι! σου επιτρέπω να διαφωνήσεις μαζί μου) Και δεν είναι απαραίτητο να έχεις χωρίσει από σύζυγο ή εργοδότη, να έχεις απολυθεί, να έχεις χωρίσει με τον αγαπημένο σου. Όχιιιι.


Κάνε ένα restart για ΣΕΝΑ.( Λίγο εγωιστικό αυτό αλλά σε τέτοιο ανοιξιάτικο εγωιστικό mood είμαι αυτό τον καιρό.)
Ξεκινά και άλλαξε ότι δεν σου αρέσει.
Άλλαξε ότι σε μιζεριάζει .
Ότι σου προκαλεί βαρεμάρα.
Ότι σε αφήνει στάσιμο.
Απλά πράγματα που θα φέρουν μεγαλύτερες αλλαγές.
Τι περιμένεις; Ένα κλικ θέλει.!
Πάτα το restart!