Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος – Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο

*

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ανακοινώνει τα εξής:

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και αίσθημα ευθύνης την ανησυχητική και πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου.
Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στις ελληνικές δυνάμεις αποτροπής που με αυταπάρνηση, συνέπεια και ψυχραιμία κρατούν την κατάσταση υπό έλεγχο χωρίς συμβιβασμούς και διάθεση υπαναχώρησης. Επικροτεί την σθεναρή και αταλάντευτη στάση ειρηνικής αντίστασης στην ασύμμετρη απειλή που υιοθέτησε η Τουρκία.
Στηρίζει με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία πολιτών για την αποστολή κάθε είδους βοήθειας στους ένστολους ακρίτες των συνόρων μας. Καλεί τα μέλη των σωματείων της Ομοσπονδίας μας, κυρίως των παραμεθόριων περιοχών, να συνδράμουν με κάθε διαθέσιμο μέσο την κοινή προσπάθεια στήριξης των ελληνικών δυνάμεων.
Εύχεται και προσβλέπει σε μια γρήγορη και ειρηνική διευθέτηση της έκρυθμης κατάστασης, που θα επαναφέρει την ηρεμία και την ορθολογιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας
Αθηνά Σωτηριάδου