Ο Δήμαρχος του Cambridge λέει για τον Covid-19 : “Θα τον νικήσουμε…Μπορούμε”!

Κοινωνία Κόσμος Κυρίως θέματα Συνέντευξη

Καλησπέρα σας,το P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S. σήμερα, μας ταξιδεύει στο παγερό Ηνωμένο Βασίλειο. Γνώρισα τον κ. Γιώργο το Νοέμβριο του 2018 ,σε μία υπέροχη εκδήλωση που τιμούσε την ανθρωπιά και την προσφορά προς την κοινωνική συλλογικότητα. Ένας άνθρωπος άκρως τρυφερός, δυνατός ,σμιλεμένος με ιδιαίτερη λάμψη, επίμονος, γενναίος, ειλικρινής, έντιμος και αθόρυβος. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ηγέτη. Είναι ο πολυαγαπημένος Δήμαρχος του Cambridge. Γεννήθηκε στο χωριό Παλιομέτoχο, ένα χωριό κοντά στην Λευκωσία ,στην πανέμορφη Κύπρο. Οι γονείς του έχουνε 9 παιδιά Και ο Mr. George Pippas είναι ο έκτος στη σειρά, και σήμερα αναφερόμαστε στο ,πως αντιμετωπίζει το Cambridge την πανδημία του ιού.Σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε αυτή τη γεμάτη ευγένεια και ευαισθησίες εξέχουσα προσωπικότητα. Για μένα είναι ο κ. Γιώργος. Στο μυαλό μου τον έχω μεταφράσει με τον μαχητή, που ξεκινάει ως Δαυίδ τη διαδρομή της ζωής του και μεταπλάσσεται σε Γολιάθ ,γιατί μέσα από τον ίδιο το μηχανισμό της ζωής ,κατακτά με απαράμιλλη στοχοπροσήλωση  τα όνειρά του πέραν των οιαδήποτε προσδοκιών. Διετέλεσε Διευθυντής Ευρώπης σε μεγάλο Πολυεθνικό Όμιλο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών εργαζόταν ακατάπαυστα 15 ώρες την ημέρα και  η ίδια η ζωή του δίδαξε ότι δεν του περίσσευε χρόνος να σκεφτεί ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Έμαθε να παλεύει , να μοχθεί για μία ζωή με αξιοσύνη. Τον εκτιμώ για τη λεβεντιά της ψυχής του και το χαμόγελό του. Όσο αντίξοες και να είναι οι συνθήκες, εκείνος θα ανταπεξέλθει με γενναιότητα και στρατηγικές υψηλών δονήσεων. Σήμερα συναντηθήκαμε για να μας εξηγήσει πως διαχειρίζεται η πόλη του την απερίγραπτη δοκιμασία του Covid-19.

Καλησπέρα σας και είναι ιδιαίτερη χαρά αυτές τις δύσκολες ώρες να σας έχουμε κοντά μας. Πιστεύετε ότι παρά τις προειδοποιήσεις ο Μπόρις Τζόνσον άργησε να κάνει το περιβόητο Lockdown;

Καλησπέρα Λένα ,και σας ευχαριστώ όλους στο P.E.R.S.O.N.A.L.I.T.I.E.S για την επικοινωνιακή δυνατότητα να μιλήσω για τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην πόλη μου. τώρα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε  να εστιάσουμε σε όλα αυτά που μας ενώνουν, και πίστεψέ με δεν είναι λίγα!  Είναι άκρως πρωτόγνωρη η χρονική συγκυρία που βιώνουμε και δοκιμάζεται ο άνθρωπος πολυεπίπεδα, όμως αν δείξουμε σύνεση και ψυχραιμία θα βγούμε νικητές, όποιες κι αν είναι οι απώλειες. Σχετικά με τον Προθυπουργό του Η.Β.πιστεύω ότι  άργησε το λιγότερο μια εβδομάδα να αντιδράσει. Έπρεπε να σταματήσουν όλα , πριν 14 μέρες και όχι πριν 7, όπως είμαστε τώρα! Είχε τα περιθώρια…Δεν άκουσε τους προβληματισμούς του κόσμου .Ίσως μετρούσαμε λιγότερες απώλειες!  Ως Δήμαρχος του Cambridge έχω να δηλώσω ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης και δεν παραδίδουμε τα όπλα! Κάθε ζωή είναι πολύτιμη!

Ο Δήμαρχος του Cambridge έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Όταν είδατε την πόλη σας να ερημώνει. Τι είπατε στον εαυτό σας με την ιδιότητα του Δημάρχου, τι είπατε στον εαυτό σας με την ιδιότητα του πατέρα και τι απέναντι στον Γιώργο;

Όταν είδα τη πόλη μου  ερειπωμένη, ένιωσα έναν κόμπο στο λαιμό .Ένιωσα αδύναμος μπροστά σε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Ο κόσμος ζητούσε από μένα να τους πω τι μέλλει γενέσθαι και να τους καθησυχάσω. Άρχισα να μελετάω τον ιό και να μαθαίνω από τους ειδικούς. Σίγουρα δεν παίρνει κάποιος Δήμαρχος την απόφαση ενός lockdown , έτσι αψήφιστα! Δεν υπολόγισα κανένα επικοινωνιακό κόστος. Κάθε ζωή αυτή τη στιγμή είναι πάνω από αξιώματα και θέσεις. Κάθε ζωή μετράει! Το αποδεικνύει περίτρανα και η προτίμηση του ιού απέναντι μας. Δεν κοιτάζει κανένα status quo, καμία επιρροή, κανένα αξίωμα και κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Απέναντί του είμαστε όλοι ίδιοι. Για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα αντιμετωπίζουμε μία τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση επί ίσοις όροις! Ο ιός δεν ξεχωρίζει αν είσαι πλούσιος ή φτωχός ,αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης,Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, νέος ή ώριμος ,βασιλιάς ή ένας απλός πολίτης. Όλοι έχουμε ίσες πιθανότητες να επιβιώσουμε και ίσες πιθανότητες να προσβληθούμε. Δεν είναι αστείο! Όσο πιο υπεύθυνη στάση δείξουμε, τόσο πιο σύντομα θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στις ζωές μας. Στόχος μας είναι να τον περιορίσουμε χθες!

Παρακάτω ακολουθεί οπτικό υλικό του Cambridge ,μετά το lockdown

           

Σαν πατέρας και σαν παππούς, που έχω γίνει για πρώτη φορά το Νοέμβριο, τρέχουν τα δάκρυα μου, που δεν μπορώ να δω τα παιδιά μου και την εγγονούλα μου ,όμως ξέρω ότι είναι ότι το καλύτερο για μένα και περισσότερο για τους νέους μας, που τους θέλουμε να είναι υγιείς να αναλάβουν τα ηνία. Εγώ όπως ξέρεις, έχω περάσει πολλές κακουχίες στη ζωή μου και έμαθα να επιβιώνω στα δύσκολα, και να είμαι πάντοτε θετικός λέγοντας κάθε εμπόδιο είναι για καλό! Εκπαιδευτικά στην Κρήτη σαν έφεδρος ανθυπολοχαγός και μετά υπηρέτησα στην Κύπρο σε διαφορά μέρη .Απέναντι στο καθήκον είμαι στρατιώτης !Θα πολεμήσουμε και Θα βγούμε Νικητές! Στον Δήμαρχο είπα: “Οι άνθρωποι πάντοτε αναζητούν έναν ηγέτη που θα τους καθησυχάσει, εσύ είσαι αυτός! Και όσο πιο γενναία συμπεριφερθείς τώρα, ανεξάρτητα πολιτικού κόστους, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Στόχος είναι να μας βρει η επόμενη μέρα όλους μαζί. Θα τα καταφέρουμε, όσο δύσκολο και να είναι. Μαζί θα το ξεπεράσουμε“! Ας πρυτανεύσει η λογική , ο σχεδιασμός για να μας βρει το αύριο, πιο έτοιμους να επαναπροσδιορίσουμε τι αληθινά μετράει  στη ζωή μας. Στον Γιώργο είπα:” Έχε πίστη, μπόρα είναι και θα ξημερώσει και πάλι το χαμόγελο στις ματιές των ανθρώπων”. Μέσα σε όλο αυτό το κακό βλέπω ,ότι οι άνθρωποι έχουν  γίνει πιο φιλέσπλαχνοι ο ένας απέναντι τον άλλο, δείχνουν ενδιαφέρον για τον πόνο και προσφέρονται να τον απαλύνουν, να μοιράσουν το χάσμα μεταξύ θανάτου και ζωής. Δηλώνουν παρόν ,ειδικά οι νέοι μας που θέλουν να βοηθήσουν ανιδιοτελώς τους ηλικιωμένους .Επιστρέφει το καθαρό πρόσωπο της ανθρωπιάς κι αυτό γεννά νέο θάρρος, καινούρια φτερά!

Παρακάτω ακολουθεί οπτικό υλικό του Cambridge ,μετά το lockdown

           

Είναι ισχυρό το σύστημα υγείας στο Μ.Β. και ειδικά στην πόλη σας …Πιστεύετε ότι έχετε τα εχέγγυα να αντέξει το σύστημα υγείας;

Το σύστημα υγείας στο Κέιμπριτζ είναι πολύ ισχυρό. Είχαμε χθες την Κυριακή τον πρώτο νεκρό στο Κέιμπριτζ. Το νοσοκομείο μου ζήτησε να βοηθήσω. Έχουμε ήδη  εντάξει 20.000 προστατευτικά είδη ,καθώς και μάσκες, ρούχα, γάντια και αλλά είδη νοσοκομειακού εξοπλισμού. Χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που έχω με ανθρώπους τεράστιας επιρροής στην Κίνα ,προετοιμαστήκαμε εγκαίρως. Εδώ θα αντέξουμε! Είμαι όμως πεπεισμένος, ότι το Λονδίνο δεν θα τα καταφέρει !Ο ιός έχει διασπαρθεί σε πολλά μέτωπα και συνεχώς μεταλλάσσεται. Τα χρονικά περιθώρια που μας αφήνει να τον μελετήσουμε, να δουν οι λοιμωξιολόγοι  πως συμπεριφέρεται είναι αμείλικτα. Είναι ένας αδίστακτος αλαζονικός χαμαιλέοντας . Αυτό που με καθησυχάζει είναι ,ότι οι ισχυροί της γης έχουν τις ίδιες πιθανότητες να  προβληθούν, θα πιέσουν και θα χρηματοδοτήσουν ώστε πολύ σύντομα να βρεθεί το αντίδοτο και ενδεχομένως  το εμβόλιο για αυτή την θανατηφόρα πανδημία.

Δίπλα στους πολίτες με συνέπεια και ευθύνη!

Έχοντας ως παράδειγμα αποφυγής την Ιταλία τι είναι αυτό που θα λέγατε σε κάθε πολίτη του Cambridge; Ποιο είναι το θετικό σας μήνυμα απέναντι στην κατάσταση της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε όλοι οι πολίτες της γης μηδενός εξαιρουμένου;

Φοράω μάσκα, γάντια, πλένω τα χέρια μου πολύ καλά και μένω σπίτι.Προστατεύω τους αγαπημένους μου και εμένα από την εξάπλωση του Covid-19

 

Βλέποντας  τι γίνεται στην Ιταλία…θα έλεγα στους πολίτες του Κέιμπριτζ , να μείνουν  στο σπίτι τους. Εάν μείνουν σπίτι, ο ιός δεν θα έρθει να τους βρει εκεί. Ο ιός παραμονεύει έξω! Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ότι, αυτή η δοκιμασία που βλέπουμε και περνάμε τώρα δεν λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά . Η ανθρωπότητα είχε δοκιμαστεί από χειρότερες πανδημίες στο παρελθόν και είχε τα λιγότερα μέσα, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ασθένειες που αποδεκάτισαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την υφήλιο. Τώρα είμαστε πεπεισμένοι, ότι είναι θέμα χρόνου η τεχνολογία και η επιστήμη να βρουν το αντίδοτο για αυτόν το ιό και να σωθούν εκατομμύρια ζωές. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στον ξέφρενο ρυθμό της μετάδοσης τους ιού. Πολλοί εστιάζουν στα ποσοστά θνησιμότητας από άλλες ασθένειες, αλλά παραλείπουν χαρακτηριστικά να συνυπολογίσουν τον αριθμό ταχύτητας εξάπλωσής του.

Και μία τελευταία σας κουβέντα;

 ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ  με αίσθημα ευθύνης και αλληλοσεβασμού για μας και για όλους όσους αγαπάμε! Μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από όλο αυτό!Θα νικήσουμε! Μπορούμε!Και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ από την καρδιά μου για όλους όσους μάχονται αυτή τη στιγμή, κάνουν υπέρβαση εαυτού μπροστά στο ιερό καθήκον να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή! Αυτοί είναι οι αληθινοί ήρωες.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 Κι εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη!

Θετικά λοιπόν με σύνεση και θάρρος αποχαιρετάμε το Η.Β. και τον Δήμαρχο του Cambridge και επιστρέφουμε στην ελπίδα! Χαμογελάστε… Τι καλύτερο από μία όμορφη μουσική μελωδία με το βελούδινο κράμα φωτός και φωνής της μοναδικής Celine Dion. I believe in you παρέα με τους I ‘ll Divo. Πιστεύω σε σενα λοιπόν και …συνεχίΖΟΥΜΕ! Θα τα καταφέρουμε!Μπορούμε!

 

Την αλήθεια μας,

Lena Kyropoulos & Personalities Team

 

 

Διαβάστε επίσης :

Τα Σκόπια, το ΝΑΤΟ και η λήθη των πολιτικών μας – Άρθρο του Ιωάννη Αμπατζόγλου

Θεσσαλονίκη: Νεκρή εντοπίστηκε 20χρονη από περιπατητή, σε παλαιό λατομείο στο Παλαιόκαστρο