forma.gov.gr – Πως θα εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης ; – Τι πρέπει να έχουν οι πολίτες μαζί τους ;

Από σήμερα το βράδυ στην ηλεκτρονική διεύθυνση forma.gov.gr θα λειτουργεί η πλατφόρμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το έντυπο δήλωσης μετακίνησης.

Το μέτρο έχει ισχύ έως τις 6 Απριλίου που θα διαρκέσει η απαγόρευση τη άσκοπης κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα και για να συμπληρώσουν όσοι θέλουν να μετακινηθούν το έντυπο δήλωσης μετακίνησης και που θα είναι απαραίτητο πλέον για την κυκλοφορία των πολιτών μόνο για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακείο κτλ.
Για να συμπληρώσουν οι πολίτες το έντυπο θα πρέπει να μπαίνουν στο forma.gov.gr ή να στέλνουν μέσω κινητού 13033 . Απαραίτητα οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
Η κυκλοφορία με αυτοκίνητο επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έναν επιβάτη.

Η κυκλοφορία των εργαζόμενων θα επιτρέπεται μόνο από και προς την εργασία τους και μόνο για τις εργάσιμες ώρες τηρώντας το ωράριο τους..

1. Φαρμακεία, γιατρός

2. Ανεφοδιασμός προμηθειών τρόφιμα

3. Τράπεζα εφόσον υπάρχει αδυναμία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης

4 Παροχή βοήθειας

5. Γονέων σε διάσταση ή διαζευγμένοι για μετακίνηση παιδιών

6. σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου

Το sms που θα μπορούν να στέλνουν οι πολίτες για την κατ εξαίρεση μετακίνηση τους στο 13033 θα γράφει τον λόγο μετακίνησης με κωδικοποίηση αριθμητική από το νούμερο 1 έως το 6 ανάλογα τον λόγο, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας και μετάβασης. Το μήνυμα θα είναι χωρίς χρέωση.

Για τους παραβάτες θα υπάρχει πρόστιμο 150 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόστιμο είναι ανεξάρτητο από τα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί για άλλες περιπτώσεις . (πχ. ανοιχτά καφενεία , καφετέριες κλπ)