Σύσκεψη Διοικούσας Επιτροπής Ν. Δ. Ν. Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Συλλόγων για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Δήμοι Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα Περιβάλλον Υγεία

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσσαλονίκης συνάντηση εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας Συλλόγων και Αντιδημάρχου του Δήμου Π. Μελά με τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να εκτεθεί η εναντίωση στην καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης από το εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ. Εκτέθηκαν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την αποθήκευση και την καύση του υλικού RDF/SRF (καυσίμου από τα υπολείμματα ανακύκλωσης) και επισημάνθηκαν πρακτικές της εταιρίας τα προηγούμενα χρόνια, αναφορικά με τη διαχείριση και διάθεση λατομείων, ως ενδείξεις περιβαλλοντικής αδιαφορίας.
Από τη Διοικούσα Επιτροπή Ν. Θεσσαλονίκης επισημάνθηκε ότι η κυκλική οικονομία και το καλύτερο περιβάλλον αποτελούν βασικές στρατηγικές στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα σήμερα κατατάσσεται ως η 24η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση και η 2η στην ταφή απορριμμάτων στο περιβάλλον, παραχώνοντας στην Ελληνική γη το 80% των αστικών απορριμμάτων και ανακυκλώνοντας μόνον το 15%. Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι έως το έτος 2030 να ανακυκλώνεται το 50% των απορριμμάτων, να ανακτάται το 30% από τα μικτά απορρίμματα και με απόλυτη περιβαλλοντική ασφάλεια να αξιοποιούνται ενεργειακά ή θάβονται το 20% αδρανή υπολείμματα. Η εφαρμογή της Νομοθεσίας, η τήρηση σταθεροτύπων και ο αποτελεσματικός έλεγχος για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτες.
Συστάθηκε η άμεση ενεργοποίηση του διαλόγου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πλήρη αξιοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εταιρική κοινωνική ευθύνη της κάθε επιχείρησης.
Η Νέα Δημοκρατία Ν. Θεσσαλονίκης στοχεύει στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωή των πολιτών και συνδέει τη λειτουργία της με την κατεύθυνση του Κυβερνητικού έργου σε αυτό το στόχο.

Διαβάστε επίσης :

Πρωτοβουλία 114 συλλόγων, σωματείων, φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

Κέρκυρα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 47χρονος «δράκος της Λευκίμμης». (ΒΙΝΤΕΟ)