Κορωνοϊός – Αχ αυτός ο εγωισμός μας “σκοτώνει” – του Φάνη Παπαδόπουλου

Απόψεις Το Τρίτο Μάτι Υγεία
του Φάνη Παπαδόπουλου

Εντάξει μάλλον κάποιοι το τερμάτισαν. Πανδημία σου λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και μερικοί σφυρίζουν αδιάφορα είτε στις παραλίες , είτε στο συνωστισμό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα σούπερ μάρκετ , είτε στις λαϊκές αγορές , είτε στα take away . Ίσως δεν έχουν καταλάβει το τι έχει συμβεί στην γειτονική μας Ιταλία. Άκουσαν ότι πολλοί το 80-85% των ανθρώπων που θα μολυνθούν από τον ιό, έχουν πολύ ήπια συμπτώματα και αυτοϊώνται και σου λέει εντάξει δεν είναι τραγική η κατάσταση. Όχι φίλε μου , μείνε σπίτι γιατί έχεις γονείς , έχεις παππού , έχεις γιαγιά και πιστεύω ότι τους θέλεις ακόμα δίπλα σου. Αν αυτοί μένουν στο σπίτι αλλά ο έξυπνος της οικογένειας βγει την βόλτα του τότε ; είναι ακριβώς το ίδιο , θα τους μεταδώσεις τον ιό ΕΣΥ ο ίδιος.

Το μεγάλο πρόβλημα που δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι, είναι ότι οι δύσκολες περιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μονάδες εντατικής Θεραπείας , οι οποίες είναι λίγες για να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο κύμα ασθενών. Άρα πες μου τι προτιμάς ; θέλεις να είσαι ένοχος για την οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση δημιουργηθεί στο άμεσο περιβάλλον σου ; Η Γερμανία έχει ήδη χτυπήσει καμπανάκι για τις ΜΕΘ, η Ιταλία θρηνεί τόσους νεκρούς επειδή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με τις ΜΕΘ. Τι δεν καταλαβαίνεις τελικά ;

Την χαρακτήρισαν Πανδημία όχι για να τρέξετε όλοι στα σούπερ μάρκετ και να συνωστίζεστε στις ουρές. Ένας από τους βασικούς λόγους που κηρύσσεται η ανθρωπότητα σε κατάσταση πανδημίας, εκτός του του ιατρικού όρου ότι είναι η επιδημία που εξαπλώνεται γρήγορα και σε όλο τον κόσμο , είναι για να διευκολυνθούν οι κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα.

Και βλέπουμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά και εμείς τους χαλάμε τα σχέδια, έτοιμοι να τους κατηγορήσουμε. Βλέπουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να τηρούν με ευλάβεια τον Όρκο του Ιπποκράτη με κίνδυνο της δικής τους ζωής και εμείς το λέμε “υποχρέωσή” τους.
Ας κάνουμε μία προσπάθεια να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, τον/την σύζυγο, τα παιδιά μας , τον θείο, θεία γιαγιά , παππού, γείτονα, συμμαθητή. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα, ας σεβαστούμε τα μέτρα της κυβέρνησης, ας ακολουθούμε τις οδηγίες από τους ειδικούς και μόνο, ας είμαστε συνεπείς πριν είναι αργά .
Πανικός δεν χρειάζεται, εξάλλου είναι κακός σύμβουλος.