Ζορπίδης: Ο Τσίπρας θέλει «κολαούζους» μαζί του στα Σκόπια

Ελλάδα

Για επιχειρηματίες «κολαούζους» χωρίς ατζέντα που θα συνοδέψουν τον πρωθυπουργό στην επικείμενη επίσκεψη του στη Βόρεια Μακεδονία κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε «θέατρο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους.

Υποστήριξε, επίσης, πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δεν προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση στην σύσκεψη προετοιμασίας για την επίσκεψη της προσεχούς Τρίτης, αλλά απλά κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα.

Ο κ. Ζορπίδης έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών όμως επανέλαβε ότι η απόφαση του Επιμελητηρίου ελήφθη ομόφωνα και δεν αντανακλά προσωπικές θέσεις του.

Τόνισε, επίσης, πως θα μπορούσε προ πολλού να ταξιδέψει μόνος του στα Σκόπια για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν ήθελε, και συνεπώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην γειτονική χώρα απλά για να φωτογραφηθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.

Να σημειωθεί ότι προχθές, σε δηλώσεις του στον Real Fm και αναφερόμενος στην απόφαση του Επιμελητηρίου να μην συμμετάσχει στην αποστολή στα Σκόπια, είχε επισημάνει πως «η απόφαση του επιμελητηρίου δεν ήταν δική μου, ήταν ομόφωνη. Με τη γειτονική χώρα και τους γείτονες είχαμε καλή σχέση. Ένα μέλος του δ.σ δήλωσε από τα 51 μέλη, τα 50 άτομα συμφώνησαν να μη συμμετάσχουμε στην αποστολή. Λένε ότι έχω επαγγελματικές σχέσεις με τα Σκόπια, κάνω εκδρομές, δεν έχω επαγγελματική σχέση. Έχουμε πρόβλημα με το όνομα. Πως εγώ σε ηλικία 5 ετών έμαθα ότι είμαι Μακεδόνας και τώρα στα 63 μου λένε ότι είμαι νότιο Μακεδόνας;».

Πηγή:iefimeridaNEWSROOM IEFIMERIDA