Θεσσαλονίκη – Βόλος : Οι πρώτες τηλεφωνικές κλήσεις του 2020 σε Άμεση Δράση, Πυροσβεστική και Ε.Κ.Α.Β.

Ελλάδα Κοινωνία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00:01. Η κλήση αφορούσε ενεργοποίηση συναγερμού σε σούπερ μάρκετ, στο Κορδελιό.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νέο έτος έγινε στις 00:06 και αφορούσε φωτιά σε τζάκι. Ιδιοκτήτης κατοικίας δήλωσε ότι άρπαξε φωτιά το τζάκι του σπιτιού, στην οδό Ανατολικής Θράκης στην Περαία.
Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες και απομάκρυναν τα κάρβουνα από το τζάκι, αποτρέποντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η πρώτη κλήση του 2019 στο Ε.Κ.Α.Β. καταγράφηκε στις 00:03. Το Ε.Κ.Α.Β. κλήθηκε να παραλάβει νεαρό σε κατάσταση μέθης, ο οποίος είχε παρασυρθεί από Ι.χ.ε. όχημα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ελαφρά τραυματισμένος.

ΒΟΛΟΣ

Πρώτη κλήση στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο “100” έγινε λόγω συναγερμού που ενεργοποιήθηκε σε ΑΤΜ της Alpha Bank επί της οδού Αθηνών. Τελικά, η ενεργοποίηση του συναγερμού ήταν συμπτωματική και δεν υπήρξε κανένα “παρατράγουδο”.

Πιο δύσκολα τα πράγματα για την Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου, αφού η πρώτη κλήση της χρονιάς έγινε στις 2.45 τα ξημερώματα και αφορούσε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην διασταύρωση των οδών Γαλλίας και Φιλίππου Ιωάννου.

Η πρώτη κλήση για το 2020 στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ έγινε λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους και αφορούσε στον τραυματισμό ενός 70χρονου άνδρα, από τον Άνω Βόλο, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου και του παρασχέσθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΗΓΗ:THESTIVAL.GR