Θεσσαλονίκη : Detrop Boutique – Artozyma 2020

Ελλάδα Μαγειρική Οικονομία

Ξεκινούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 οι εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma που θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν έως τις 24 του μηνός.
Στις δύο εκθέσεις συμμετέχουν φέτος 355 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) από 16 χώρες , ενώ 230 εμπορικοί επισκέπτες ( hosted buyers) από 32 χώρες , μεταξύ των οποίων θα είναι και εισαγωγείς με εμπειρία και προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό , καθώς και αλυσίδες σούπερ- μάρκετ, delicatessen και εταιρίες βιολογικών προϊόντων, θα επισκεφθούν τις εκθέσεις .
Στόχος των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma είναι να παρουσιαστούν στο κοινό οι καινοτομίες στην παραγωγή τροφίμων , τα σύγχρονα κανάλια πωλήσεων και διανομής τροφίμων , καθώς και οι σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής , αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού. Επιπλέον, παρούσα στην έκθεση θα είναι η γαστρονομική Ελλάδα με 8 Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας) και τον δήμο Καλαμάτας, ο οποίος θα παρουσιάσει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο .
Ακόμη, στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων θα λάβουν χώρα και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν στην Detrop- Boutique το 2ο Συνέδριο για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά με θέμα “Αρωματικά -Φαρμακευτικά Φυτά & ελληνικές υπερτροφές: ισχυρός οικονομικός μοχλός ανάπτυξης”, το οποίο διεξάγεται υπό την ευθύνη της Ένωσης Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo , καθώς και το θεματικό σαλόνι “Cheese n’Wine” στο περίπτερο 8, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα είδη τυριών σε συνδυασμό με κρασιά.

Όσον αφορά την Artozyma , ξεχωρίζουν τo 4o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, όπου συμμετέχουν συνολικά έξι τετραμελείς ομάδες που έχουν επιλεγεί από ολόκληρη τη χώρα και στο οποίο φέτος τιμάται το ψωμί της πινακωτής , καθώς και το συνέδριο “ Free From…Forum ” στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις και τα μυστικά της υγιεινής διατροφής .
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε πως το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα γίνει τις επόμενες ημέρες το σημείο συνάντησης των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών όλης της χώρας, αλλά και των μικρών παραγωγών ντελικατέσεν προϊόντων.
Από την πλευρά του , ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε : «Η Καλαμάτα συναντιέται με τον Βορρά μέσω της Detrop Boutique, που γίνεται εφαλτήριο για την προβολή και ανάδειξη της παραγωγής της περιοχής σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές . Μάλιστα, το ένα τρίτο της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου παράγεται στη Μεσσηνία». Επιπρόσθετα, επισήμανε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με τη ΔΕΘ-Helexpo για τη διοργάνωση μιας θεματικής έκθεσης στην Καλαμάτα με επίκεντρο το ελαιόλαδο.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Μούσιος σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη έχει πολύ… ψωμί όλο τον χρόνο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Artozyma , ενώ υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία θα προωθήσει στην κυβέρνηση το αίτημά της για την επαναφορά του όρου αρτοποιείο-φούρνος στους πραγματικούς αρτοποιούς.
Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε πως η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας θα μπορεί για τις ανάγκες της να αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου .

Οι δύο εκθέσεις διοργανώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ( Μακεδονίας – Θράκης) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- Helexpo .
Το ωράριο λειτουργίας των εκθέσεων είναι :
22/2/2020 : 10:00- 20:00
23/2/2020 : 10:00- 20:00
24/2/2020 : 10:00- 18:00
Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
• Με ηλεκτρονική εγγραφή
• Με εγγραφή στα Κέντρα Καταγραφής Εμπορικών Επισκεπτών στις εισόδους της έκθεσης (είσοδοι περιπτέρων 10,12,15). Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτας ή σφραγίδας της εταιρείας
• Με εισιτήριο (15€)
Τέλος , θα υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ για όλους τους επισκέπτες.

Μαργαρίτα Τσόχατζη