Τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο επίκεντρο του Συμποσίου Ελληνόφωνης Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης

Ελλάδα Κυρίως θέματα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ομογένειας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και της γιορτής των Ελληνικών Γραμμάτων, των Τριών Ιεραρχών και της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς», η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά διοργανώνουν Συμπόσιο Ελληνόφωνης Εκπαίδευσης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 15:00, στη Βιβλιοθήκη του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Το Συμπόσιο θα έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους, αλλά και σε όλους τους ομογενείς που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την ελληνική εκπαίδευση.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο δρ Πάνος Σταυριανίδης, ο οποίος θα αναφερθεί στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και στον αγώνα της ομογένειας και του απανταχού ελληνισμού για τη διεθνοποίηση και αναγνώριση αυτού του εγκλήματος.

Η πρώτη ενότητα είναι αφιερωμένη στον εμπλουτισμό της διδακτέας ύλης και των σχολικών κειμένων και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις του Αλέξανδρου Κολόμβου («Μαθαίνω ιστορία και ελληνικά κατασκευάζοντας αρχαίο χειρόγραφο»), της Μερόπης Κυριάκου («Η διάπλαση της πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από τις σχολικές γιορτές») και του δρ Κλεομένη Παρασκευά («Παρουσίαση βιβλίων βοηθητικών για τον Πλάτωνα και Αριστοτέλη»). Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στα νέα προγράμματα για τους μαθητές και δασκάλους των ελληνικών σχολείων και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των Αγγελικής Αγκά και Φρειδερίκης Σαγιάννη («Διαγωνισμός στην ορθογραφία ελληνικών λέξεων για μαθητές της 6ης, 7ης και 8ης τάξης») και της Μαρίας Ντίνη («Η εργασία των μαθητών στο σπίτι μέσω του προγράμματος της σύγχρονης τεχνολογίας: Google Classroom»).

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι των μαθητών της όγδοης τάξης των ελληνικών απογευματινών σχολείων στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, το οποίο θα διοργανώσουν από κοινού ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς» και το Ινστιτούτο Δωδεκανησιακών Μελετών Αμερικής».

ΠΗΓΗ pontos-news.gr

Δείτε επίσης:
«Φαραωνικό έργο» χαρακτηρίζει τoν υπερυψωμένο δρόμο (fly over), που προκρίθηκε να κατασκευαστεί για να βελτιώσει
Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών δύο (2) αλλοδαπών κατηγορουμένων για ασελγείς πράξεις
Ο 21χρονος τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, κατάφερε να συγκλονίσει την παγκόσμια τενιστική κοινότητα με τη νίκη-πρόκριση
Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, σας
Σάλος έχει προκληθεί από την οικτρή έκπληξη που επιφύλασσε η παρουσίαση του νέου εμπορικού σήματος
Σήμα το οποίο θα κάνει γνωστή την ελληνικότητα των μακεδονικών προϊόντων που εξάγονται σε όλες
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error