Σύνθια Σάπικα: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάρει αυτοδυναμία, ώστε να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες

Ελλάδα Κυρίως θέματα Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάρει αυτοδυναμία, ώστε να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες

«Αν θέλεις να βοηθήσεις κάποιον που πεινάει, μην του δώσεις ένα ψάρι, μάθε του να ψαρεύει». Με αυτή την παροιμία, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Α’ Θεσσαλονίκης Σύνθια Σάπικα σχολίασε την πολιτική των επιδομάτων που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 τόνισε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα, όπου η σκληρή δουλειά θα ανταμείβεται και δε θα λοιδορείται. Δε θέλουμε να ζούμε με λογικές επιδομάτων. Θέλουμε να ζούμε με καλά αμειβόμενες δουλειές, καλά προστατευμένα εργασιακά δικαιώματα και με επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».
Μιλώντας για τους δυσβάσταχτους φόρους που καταδυναστεύουν τους πολίτες, αλλά και την απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, η Σύνθια Σάπικα επεσήμανε ότι η ανάταση της μεσαίας τάξης αποτελεί προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Η υποψήφια βουλευτής τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να πάρει ισχυρή εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία, ώστε να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες» και συμπλήρωσε ότι οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι αυτές που θα δώσουν καθοριστική ώθηση στη χώρα.

Η κ. Σύνθια Σάπικα εξήρε το ενωτικό πνεύμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μας δείχνει πως με τη σκληρή δουλειά μπορεί κάποιος να καταφέρει τα πάντα».

Αναφερόμενη στην εθελοντική και κοινωνική της δράση είπε ότι «Τα μεγάλα ξεκινούν από τα μικρά. Ο καθένας μας δοκιμάζεται καθημερινά με τις πράξεις του». Πρότασή της αποτελεί η δημιουργία ενός κλαμπ άγρυπνων ανθρώπων οι οποίοι θα βοηθούν συνεχώς όπου είναι απαραίτητο.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα αλλά και τα μικρά έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους, θα εκτοξεύσουν τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ κατέθεσε και την πρότασή της για δημιουργία ξενόγλωσσου κρατικού τμήματος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. «Έχω πολλά σχέδια για την πόλη και θα δουλέψω σκληρά για να δω να υλοποιούνται», τόνισε.