Συντάξεις: Θα πέσει το μαχαίρι ή θα πάμε στην παράταση;

Ελλάδα Κυρίως θέματα

– Κορυφώνεται η αγωνία για 900.000 συνταξιούχους – Ελπίζουν σε ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής – Από την 01/01/2019 έχει ψηφισθεί η περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” έως 18% του συνόλου της σύνταξης – Όλα τα σενάρια
Οι μειώσεις στις συντάξεις ίσως είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης με τις προθέσεις των δανειστών μας να είναι άγνωστες προς το παρόν και τον Οκτώβριο που θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού να μάθουμε οριστικά αν θα πέσει το τσεκούρι για 900.000 συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεγαλύτερες προσωπικές διαφορές εμφανίζονται στο ΤΕΒΕ και στο Δημόσιο ενώ μικρότερες διαφορές προκύπτουν για τους συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ. Από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ επιμένουν ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων, όπως π.χ. το σπάσιμο του μέτρου σε στάδια. Αυτό που εξετάζεται είναι η αναβολή εφαρμογής του μέτρου των περικοπών για περίπου 6 μήνες μέχρι να θεωρηθεί ότι έχει κλειδώσει το υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ.

Άλλοι λένε ότι μπορεί το μέτρο να μην εφαρμοσθεί για ένα χρόνο και να συνδεθεί με την επίτευξη του επιθυμητού υπερπλεονάσματος 3,5%. Δηλαδή να συνδεθεί απόλυτα με το υπερπλεόνασμα και κάθε φορά που επιτυγχάνεται αυτό να αποτρέπεται η μείωση.

Σημασία έχει τι θα πουν οι δανειστές που φτάνουν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου. Και εκεί θα κριθούν πολλά. Είτε θα διατηρήσουν την άτεγκτη στάση που είχαν και στο παρελθόν για να μην φανεί ότι ξαφνικά έγιναν ελαστικοί, είτε θα δώσουν ένα σήμα πως μπορούν να γίνουν κάποιοι ελιγμοί. Υπάρχει και το σενάριο της προστασίας χαμηλών και μεσαίων συντάξεων αλλά αυτό θα είναι ημίμετρο.

πηγή www.newsit.gr

Δείτε επίσης:
Γιώργος Παππούς Οι Ευρωπαίοι δεν έκρυψαν την ενόχληση τους, τη δυσφορία τους, για το γεγονός
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μερίδα συνταξιούχων, καθώς κατά την καταβολή των συντάξεων διαπίστωσαν πως τα
Του Δημήτρη Κατσαγάνη Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπει νομοσχέδιο -σκούπα 86 άρθρων
ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Όλα τελείωσαν-τουλάχιστον για την εθνική μας- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Σεπτέμβριος ! Ο μήνας της επανεκκίνησης ! Η ιστορία ξεκινάει από τη παιδική,ανέμελη κατά τα
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ΜΑΤ για μία ακόμη φορά! Ο Τραμπ απέλυσε τον σύμβουλο ασφαλείας
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα