ΣΤΟ ΙΜΕΤ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

ΣΤΟ ΙΜΕΤ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ οι μαθητές και καθηγητές της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα του ΙΜΕΤ από τον διευθυντή Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, συμμετείχαν σε παρουσίαση και συζήτηση για τις γνώσεις που απαιτείται να έχει ένας μελλοντικός οδηγός και ξεναγήθηκαν στους προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΕΤ.
Κατά τη διάρκεια της τετράωρης επίσκεψής τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας, αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες και συμμετείχαν σε παρουσιάσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής.

????????????????????????????????????

Ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, διευθυντής του ΙΜΕΤ τόνισε οτι “παρόμοιες επισκέψεις δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και να βρεθούν εκεί που η υψηλή κι εξειδικευμένη τεχνολογία συναντά τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον οδηγό του αύριο”.

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Δείτε επίσης:
Η Κομοτηνή μέσα από σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα. Σε μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, για
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας δημιουργεί τη μοντέρνα Ελλάδα. Η Ελλάδα της επόμενης πενταετίας οφείλει να
Η γυναίκα πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή της ΕΕ. Η Ευρώπη αναζητά τους «μύθους» και τις
Η Ευρώπη να λύσει «γρίφους» και να χαράξει νέα πορεία. Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου
Η πορεία προς τις ευρωεκλογές θα έχει πολλές διακυμάνσεις και εντάσεις. Οι πολιτικές ομάδες ετοιμάζουν
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα