Μπουγάτσα

Ελλάδα Μαγειρική

Μπουγάτσα

ΥΛΙΚΑ
Φύλλο κανταΐφι
Παγωτό κανέλα
Σιρόπι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
1 Lt γάλα
300γρ. ζάχαρη
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
300γρ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500γρ. ζάχαρη
500γρ. νερό
20γρ. τζίντζερ
1 ξύλο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κοχλάσει αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε κρύο το βούτυρο να δέσει το μείγμα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Φέρνουμε σε κυκλικό σχήμα το κανταΐφι, φτιάχνοντας φωλιές. Ψήνουμε στους 170oC στο φούρνο με λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω για καλύτερο χρώμα για 40′.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί να πάρουν ένα βρασμό. Μόλις βράσουν λίγο, αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Οι φωλιές πρέπει να είναι πάντα κρύες, ώστε το ζεστό σιρόπι να απορροφάτε καλύτερα.Σε 10 φωλιές των 200γρ αντιστοιχεί περίπου το 1 κιλό σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΙΑΤΟΥ
Βάζουμε την φωλιά στην άκρη του πιάτου και στην τρύπα μια μπάλα παγωτό κανέλα. Δίπλα την κρέμα μπουγάτσας και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Κυριακίδης Ευάγγελος

Δείτε επίσης:
Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό αρνί 250γρ. πατάτες baby 250γρ. κρεμμυδάκι για στιφάδο
Rib eye με πουρέ μήλο λάιμ και πατάτες baby ΥΛΙΚΑ 250γρ. Rib eye Πράσινα μήλα
Ταλιατέλες με ραγού μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μοσχάρια ελιά, περασμένο μια φορά από την μηχανή
Μιλφέιγ με μελιτζάνα ΥΛΙΚΑ Φύλλα Βηρυτού Προσούτο Ευρυτανίας Μελιτζάνες Τυρί Σαν Μιχάλη ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
Το κουλούρι ΥΛΙΚΑ 1 Κουλούρι ολικής Ντοματίνια Μαγιονέζα Ρεπανάκια Φύτρες Ρεπανάκι Φέτα Νούμπουλο ΓΙΑ ΤΗΝ
Χόρτα με ποσέ αβγό ΥΛΙΚΑ 700γρ. αντίδια 1 αβγό 100γρ. τριμμένη γραβιέρα με μπούκοβο ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Ρούχα και φορέματα