Ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης διαπίστωσαν οι γιατροί στο άψυχο 11μηνών βρέφος Συριακής καταγωγής.

Ελλάδα Κοινωνία Κυρίως θέματα

Σήμερα το πρωί 16-2-2020 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», βρέφος 11μηνών χωρίς σφυγμό. Αμέσως οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν το βρέφος χωρίς όμως επιτυχία.
Οι γιατροί κατά την εξέταση διαπίστωσαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία.
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης σε δηλώσεις του στο Protothema.gr ανέφερε ότι διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, ενώ αύριο Δευτέρα θα προχωρήσει στη νεκροτομή. Το 11 μηνών κοριτσάκι είχε νοητική υστέρηση, ενώ ο ιατροδικαστής έχει ζητήσει να εξετασθεί και το δίδυμο αδελφάκι του. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Από την πλευρά του το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει πως σήμερα «διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής».

Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία
Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, ανάμεσα σε αυτά, οι αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του κοριτσιού να οφείλονται στην εγκεφαλίτιδα από την οποία έπασχε.

Οι οριστικές απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των ιστολογικών και άλλων εξετάσεων που τυχόν θα κριθούν αναγκαίες.

Οι γονείς ανακρίνονται στην Ασφάλεια
Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.