Η ιστορία της Λίας

Απόψεις Ελλάδα Η δική σου ιστορία Κοινωνία Κυρίως θέματα

Η ιστορία της Λίας

Τη Λία τη θυμάστε φαντάζομαι, γράφω συχνά γι’ αυτήν. Είναι πολύ άτυχη στον έρωτα αν και κάνει υπερπροσπάθειες για να γνωρίσει τον εκλεκτό της καρδιάς της. Πήγε σε παπά να τη διαβάσει, έκανε αποτυχημένες συναντήσεις μέσω facebook και τελικά γράφτηκε σε γραφείο συνοικεσίων.
Όπως μου εξήγησε, η κακοτυχία την κυνηγούσε από τα παιδικά της χρόνια. Μια φορά που πήγε να κόψει ένα τριαντάφυλλο στην αυλή του σπιτιού της παραπάτησε και έσπασε το χέρι της. Η μάνα της την έκαψε κατά λάθος με το σίδερο κι έχει ακόμη ένα σημάδι στο χέρι ενώ ο πατέρας της τη χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι καθώς πήγαινε να κλείσει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και δεν πρόσεξε ότι εκείνη είχε το κεφάλι της μέσα! Λίγο μεγαλύτερη, χρειάστηκε να τη γλιτώσει η πυροσβεστική, όταν το πόδι της παγιδεύτηκε σε μια μεταλλική σχάρα. Ως φοιτήτρια πάλι την έσωσε η πυροσβεστική γιατί πήρε φωτιά η κουζίνα της. Όταν έδινε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης κατάφερε το ακατόρθωτο, πήγε να παρκάρει αλλά έριξε το αυτοκίνητο στο διπλανό τοίχο και αναγκάστηκε να πληρώσει τη ζημιά. Τώρα η κακή τύχη την ακολουθεί στον ερωτικό τομέα.
Στην πρώτη συνάντηση που της κανόνισαν από το γραφείο συνοικεσίων περίμενε για ώρα στο σημείο συνάντησης και αφού δεν εμφανίστηκε ο υποψήφιος γαμπρός επέστρεψε εκνευρισμένη στο σπίτι. Λίγο αργότερα την ειδοποίησαν ότι ο άντρας που θα συναντούσε ερχόταν με μηχανή και έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα.
Μετά συνάντησε τον Πέτρο που της άρεσε πολύ κι έδειχνε κι εκείνος το ίδιο. Επιτέλους θεώρησε ότι η τύχη της άλλαξε. Στο δεύτερο ραντεβού όμως ο Πέτρος της ανακοίνωσε ότι φεύγει για Dubai. Είναι πολιτικός μηχανικός, δεν είχε δουλειά πλέον και μόνο εκεί θα μπορούσε να κάνει κάτι για την καριέρα του.
Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον Φίλιππο ο οποίος ήρθε με γάζες στο πρόσωπο. Πριν λίγες μέρες πέρασε μέσα από τη τζαμαρία του πατρικού σπιτιού του και έσπασε τη μύτη του. Της είπε και άλλα απίστευτα ατυχή περιστατικά που συμβαίνουν στη ζωή του. Η Λία ένιωσε ότι βρήκε έναν άνθρωπο να την καταλαβαίνει, ωστόσο συμφώνησαν και οι δύο ότι δε θα ήταν καλά να ενώσουν τις κακοτυχίες τους, γιατί θα επέρχονταν η απόλυτη καταστροφή!

Χαρά Ζήκα
(Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Χαρά Ζήκα και να στέλνετε τη δική σας ιστορία που θα γίνει άρθρο στο e-mail: xarazika@gmail.com)