Η εκδίκηση της υπουργού – Η Λίνα Μενδώνη καθαίρεσε τον Γιώργο Σκιαδαρέση από την θέση του Προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Πολιτισμός

Την καθαίρεση από την θέση του Προϊστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης προχώρησε η υπουργός Λίνα Μενδώνη εξαιτίας της άρνησης του Σκιαδαρέση να συναινέση στην απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Parallaxi, ενάμιση μήνα πριν, ο Γιώργος Σκιαδαρέσης πιέστηκε να καταθέσει γνωμοδότηση στο ΚΑΣ υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του μετρό στην οδό Βενιζέλου, κάτι που αρνήθηκε να κάνει, καταθέτοντας αντίθετα γνωμοδότηση κατά της απόσπασης.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού δεν είχε τακτική επικοινωνία μαζί του, ως όφειλε, για να ενημερωθεί από εκείνον για το θέμα, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρά την επιδίωξη του Προΐστάμενου της Εφορείας Αρχαιοτήτων να επικοινωνήσει μαζί τους. Σημειώνεται ότι στη θέση επαναφέρεται πλέον ο Ιωάννης Κανονίδης.

*Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε το 1969 και έχει πτυχίο Αρχαιολογίας από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο αρχαιολόγος είναι Διδάκτορας Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. στην Βυζαντινή Αρχαιολογία. Ήταν τα τελευταία χρόνια προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.